Ekonomi Haber Girişi : 20 Mart 2017 14:00

Serbest Bölge İstişare Toplantısı yapıldı

Serbest Bölge İstişare Toplantısı yapıldı
Erzurum'da kurulması düşünülen Serbest Bölge ile ilgili istişare toplantısı KUDAKA toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Erzurum'da kurulması düşünülen Serbest Bölge ile ilgili istişare toplantısı KUDAKA toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından organize edilen toplantıya; Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, kamu ve STK yöneticileri katıldı.

Erzurum'da kurulacak Serbest Bölge ile ilgili işadamı Ahmet Melikoğlu tarafından hazırlığı yapılmış olan çalışma, toplantı katılımcılarına sunularak katılımcıların görüşleri alındı. Bölge de yapılması planlanan çalışmanın bölge ihtiyaç ve sorunlarına katkı sağlayacağı konusunda tüm katılımcılar ortak görüşlerini beyan ettiler.

Toplantıya Ankara'dan katılan Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Vekili Dr. Hacim Kosaoğlu, Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Zübeyde Solak ve Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Ali Bayraktar, izlenecek yol haritası hakkında önerilerde bulundular.

İlin ve bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz eden çalışmanın Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler mevzuatı çerçevesinde yürütülmesi, yer tespiti ve fizibilite çalışmalarına hız verilmesi yönünde fikir birliği sağlandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.