Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Eylül 2014 19:02

Seven projelerini ve hedeflerini anlattı

Seven projelerini ve hedeflerini anlattı
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, İstanbul'da Erzurum'un kültürel değerlerinin yaşatılması adına atılan her projeye önem verdiklerini açıkladı.
Erzurumajans-İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, İstanbul'da Erzurum'un kültürel değerlerinin yaşatılması adına atılan her projeye önem verdiklerini açıkladı.

Erzurum'un Kış Turizmi yolunda her geçen gün daha da geliştiğini ifade eden Vakıf Başkanı Seven, şunları söyledi:

"Erzurum tarihi esere ve zengin maddi kültür varlıklarına sahip olan kültür ve eğitim şehridir. Medeniyetler beşiği Anadolu'nun sadece üzerinde medeniyetlerin yaşadığı bir toprak parçası değil, aynı zamanda bir ticaret güzergahında olması dolayısıyla, Erzurum özellikle kış turizmi bağlamında Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerindendir. Erzurum tarihinde 13. yüzyılda kurulan Çifte Minareli Medrese ile 14. yüzyılda kurulan Yakutiye Medresesi bunun en güzel örneklerindendir."

VAKIF BİNASI RESTORE EDİLDİ

Vakıf binasında restorasyon çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Seven, "Vakıf binamızın çatısı altında Erzurumlu hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet verebilme adına 25 yıl aradan sonra, dış cephe ve iç bölümlerinde restore çalışmaları yaptık. Vakıf olarak, İstanbul'da öğrenim gören 200 öğrencimize burs verdik. Ayran aşı çorbası olmak üzere 365 gün süreyle üç çeşit yemeği 5 liralık ücretle hemşehrilerimizin damak tadına sunuyoruz. Bir anlamda Erzurum yemek kültürünü de yaşatmış oluyoruz. Vakfımızda Ramazan ayında bir ay ücretsiz iftar yemeği hizmeti kesintisiz olarak devam etmektedir." dedi.

200 ÖĞRENCİYE BURS

Erzurum kültürünün ve değerlerinin yaşatılmasına yönelik her türlü etkinliğe imkanları ölçüsünde destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Vakıf Başkanı Seven, konuşmasını şöyle tamamladı: "Vakıfta kültürel etkinliklerin yaşatılması birinci derece önceliğimiz olacak. Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri, öncelikli olarak milli kültürümüzle bütünleştiğimiz davul-zurna, folklör kursu, bar ekibi, resim, lisans kurslarımızı hemşehrilerimize 2014 Ekim ayından itibaren kayıtlarımız başlayarak bu hizmetleri vermiş olacağız. Erzurum bir kültür şehri olduğu için şehrimizin tanıtımına büyük önem vereceğiz. Önümüzdeki 12 Mart 2015 günü kutlayacağımız Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışı etkinliklerini büyük bir organizasyonla geçireceğiz. Tek amacımız Erzurum'un değerlerinin tanıtımı için seferber olacağız."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.