İlçeler Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 15:46

Şeyhler sokak sil baştan

Şeyhler sokak sil baştan
Erzurum'un eski mahallelerinden, hamamı ve camisiyle isimlenen Şeyhler sokak yenileniyor.
Erzurumajans-Erzurum'un eski mahallelerinden, hamamı ve camisiyle isimlenen Şeyhler sokak yenileniyor. Kaldırım ve yolu yeniden planlanan Şeyhler sokak, güzel bir görünüme kavuşturulacak. Çalışmaları inceleyen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim bir sokakta görünümün dokuya uygun olmasını istedi.

Erzurum merkez Ak Partili Yakutiye Belediyesi ilçe sınırlarında yol ve kaldırımları yeni baştan ele alıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, insan öncelikli çalışma yaptıklarını söyledi. Erzurum'un tarihi semtlerinden biri olan Şeyhler mahallesinde yol ve kaldırım çalışması başlatan Yakutiye Belediyesi, sokağı baştan aşağı kazıyıp kaldırım ve yolu yeniden ele almak için çalışma başlattı. Çalışmaları inceleyen Başkan Ali Korkut, tarihi dokusu ve kadim bir semt olması nedeniyle Şeyhlerin ayrı değerlendirildiğini belirtti. Ali Korkut, "Şeyhler sokak gerçekten tarihi bir kokuyu içerisinde barındırıyor. Belediye olarak yol ve kaldırım çalışmasını bu hassasiyetleri dikkate alarak yapıyoruz. İnsan öncelikli bir çalışma yapılacak. Geniş kaldırım ve daraltılmış yol çalışması için işe başladık" dedi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, gerek asfalt veya kaldırım çalışması olsun bir yenilenme çalışması yürüttüklerini ifade etti. Murat Paşa mahallesi ve çevresi, Mumcu semti ve çevresi, Şükrü Paşa semti başta olmak üzere çok sayıda mahalle ve semtte kaldırımlar yeniden ele alınırken,asfalt çalışmaları da sürdürülüyor. Belediye aynı çalışmaları bağlı mahalle/köylerde de yürütüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.