Erzurum Haber Girişi : 20 Ekim 2014 17:38

SGK heyetinden başkan Yücelik'e ziyaret

SGK heyetinden başkan Yücelik'e ziyaret
Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i makamında ziyaret etti.
Erzurumajans-Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i makamında ziyaret etti.

SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin ve Müdür Yardımcısı Recep Şen'le birlikte Başkan Yücelik'i ziyaret eden Genel Müdür Açıkgöz, 6552 Sayılı Torba Yasa ile sigorta mükelleflerine borçlarını ödemede önemli kolaylıklar getirildiğini belirterek, yapılandırma fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, 6111 sayılı Torba Yasa'da olduğu gibi, 6552 sayılı Kanun'un çıkarılması sürecinde de, ticaret erbabının ve işletmelerin bu tür yapılandırmalara ihtiyacı olduğunu her platformda dile getirdiklerini söyledi. Özellikle, iklim şartlarının olumsuz yönde etkilediği bölgenin ekonomik yapısı itibariyle, vergi ve sigorta mükelleflerinin zaman zaman devlete olan borçlarını ödemekte sıkıntı çektiğini vurgulayan Başkan Yücelik, borçlu mükellefler için sunulan bu fırsatların, ekonomide yavaşlayan çarklara yeniden hız kazandıracağını öne sürdü.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz Başkan Yücelik'i ziyaretinin ardından, SGK İl Müdürlüğü tarafından ETSO Konferans Salonu'nda, düzenlenen ve 6552 Sayılı Kanun'la getirilen yapılandırmaların anlatıldığı bilgilendirme toplantısına katıldı. SGK personelinin yanısıra, meslek odaları, mali müşavir ve muhasebecilerle ile mükelleflerin katıldığı toplantıda, İl Müdürü Hulusi Bumin'den sonra konuşan Genel Müdür Açıkgöz, yeniden yapılandırmayla ilgili konuları detaylarıyla anlattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.