Şifo'nun Büyüsü...

Bir teknik direktörün takıma bu kadar etki ettiğini son zamanlarda pek görmedik desek yanılmış olmayız herhalde... Mehmet hoca öncesi ligde dört mağlubiyet iki beraberliği bulunan BB Erzurumspor, başarılı hocanın gelişiyle beş maçta iki galibiyet üç beraberlik alarak başarılı bir grafik yakaladı.

Peki neydi bu grafiğin perde arkası? 

Mehmet Özdilek’in gelmesiyle birlikte oyuncularda gözle görülür bir öz güven artışı ve bireysel olarak performans artışı oldu. Özer başta olmak üzere bir çok isim top ayağındayken daha kreatif daha üretken oynamaya başladılar... Yani oyunculardan maksimum verim alan bir Mehmet hoca izledik.

Kadro İstikrarı

BB Erzurumspor’da ilk altı haftalık periyotta kadroda sürekli değişkenlik olduğunu görmek mümkün. Bu da takım oyununu olumsuz etkilediği gibi, oyuncuların da mental olarak negatif etkiliyordu. 

Ancak Mehmet hoca kafasında ki sisteme en uygun isimlerle iskelet bir kadro kurdu. Daha doğrusu mevcut kadronun en maksimumunu verebilecek bir sistemi sahaya yansıttı. Yani sahada ki isim hata yapsa da bunun bir sonra ki haftaya kolay kolay yansımayacağını bildiği için  daha rahat ve özgüvenli bir futbol sergiliyor... 

Mehmet hocanın hedefi toplayabildiği kadar puan toplamaktı. Bana göre başarılı hoca şu an bu hedefi yakaladı diyebiliriz. 

Devre arası nokta transferler ve yakalanan olumlu havayla Dadaşlar bu ligde kalacaktır. Mehmet hocadan beklediğimiz, başarısını devre arasında transfer konusunda da göstermesi. 

Elinde kadroya göre ligde en iyi futbolu oynayan kuşkusuz BB Erzurumspor... Sadece futbol oynamak değil, oyunu kilitleyerek rakibi oynatmayan ve karşı teknik direktörü oyun içersinde sürekli arayışlara sokan bir BB Erzurumspor var. 

Bunun en temel sebebi ise; bazı teknik direktörlerin yetersiz kadro sebebiyle gelmek istemedikleri takımı, ligde korkulu rüya haline getiren Mehmet Özdilek’tir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erdinç Korkmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet Altıparmak demode futbol oynatırdı.gol yememeğe yönelik tek forvet onun sistemiydi.Sıkıntı ilk 7.8 hafta çok zor fikstür çekmiş olmasıydı..Şifo geldiğinde takımın zor maçları bitmişti.Mehmet Altıparmak kötü hoca değildi,kalsaydıda takım zaten yine kendini toparlamış olurdu.Ben inşallah eski hocayı aramayız diyorum.takım hala onun sistemini kullanıyor.futbolu zevksizdi ama sağlamdı.Beğenenler Şifonun ekstra neyini görmüşlerse yazarlarsa bizde öğreniriz.

  • Sinan Aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Abi şu anda kulislerde ismi geçen bir santrafor varmıdır. Senin önerebileceğin santrafor varmıdır kimdir.