Şifo Rüzgârı...

Dün akşam yine gördük ki BB Erzurumspor’a kolay lokma gözüyle bakanın, düğüm olup boğazında kalabilecek bir takım...

Çünkü Ben geriye kalan haftalarda Mavi Beyazlı ekibin ezilerek oynadığını ve rakibin oyununu kabul ettiği bir maç hatırlamıyorum. Bu Erzurumspor’un bir oyun karakteri olduğunun göstergesidir. Bu oyun karakterinin en hassas noktası ise Dadaşların ligimizde önde baskıyı en iyi yapan ve rakibi en iyi bozan takımlardan bir tanesi...

Erzurumspor rakip ceza sahasına gelene kadar Süper Lig e kendisini kabul ettirmiş bir futbol sergiliyor. Ancak gelişen her atak rakip ceza sahasında duvara çarpmış gibi geri dönüyor. Bunun sebebi ise malum; Pivot forvet eksikliği...

Artık sürekli tekrarlamanın anlamı da yok.

Zaten önde iki kaliteli futbolcu olsa şu an ligi sallıyor olan bir BB Erzurumspor vardı. Çünkü bu futbolun hakkı bu...

Özer için geçen hafta bir parantez açmıştık. Özer’e, Mehmet hocanın elinin değdiği aşikar...  Bir oyuncu bu kadar kısa sürede çıkış yakalamasının başka bir açıklaması yok. 


Egemen ve Özer kendileri gibi oynadıkların da Erzurumspor kalite olarak bir tık üste çıkıyor.  Bunlara Emrah’ın da eşlik etmesini bekliyoruz artık. Çünkü kalitesi ortada... Ancak bana göre Emrah oynadığı mevkide bir rotasyona gidilmeli. Forvet arkası veya 8 numara Emrah’ın oyuncu profiline daha yatkın. 

Çünkü Emrah, klasik kanat oyuncusu özelliği olan sprinter bir oyuncu değil. Daha çok top dağıtan ve oyun kurma özelliğine sahip bir isim. 

Sağ kanatta Auremir’in de hücuma sıfır katkısıyla yalnız kalıyor. Bu da top kaybına  ve dolaylı olarak öz güven düşüşüne neden oluyor. 


BB Erzurumspor altın değerinde bir puan aldı. Bu puanın değeri ilerleyen haftalarda daha net ortaya çıkacaktır. Ancak bu bir puanın daha anlamlı hale getirebilmek  için Kasımpaşa maçını mutlaka kazanmalıyız. 

Çünkü kazanmanız gereken maçları alamazsanız bu tarz bir puanlar sürpriz diye nitelendirilir ve puan tablosuna katkısı minimum da kalır..

Haftaya bir puan için değil üç puan için bir BB Erzurumspor sahada olacaktır. O yüzden daha stresli bir maç bizi bekliyor. Kasımpaşa rahat pozisyon bulabilen bir takım. Bu nedenle Mavi Beyazlı ekip hücum anlamında daha üretken daha kreatif olmak zorunda.  

BB Erzurumspor kendisini artık ligde kabul ettirdi.  Alanya maçındaki galibiyet özgüven açısından takıma çok şey katmış.  Bunu oyuncularda gözlemlemek mümkün... Mehmet hocanın geliş rüzgarı devam ediyor. Bu rüzgar ne kadar uzun eserse ligde ki geleceğimizi o kadar etkiler. 

Alınan bir puan ve oynanan futboldan dolayı teknik ekip ve takımı kutluyorum.

Haftaya Erzurum’da nefes alan herkes Kazım Karabekir’e....
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.