Türkiye Haber Girişi : 04 Ağustos 2015 13:20

Şırnak'ta askere mayınlı saldırı: 2 şehit

Şırnak'ta askere mayınlı saldırı: 2 şehit
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak'ta güvenlik güçlerine saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğunu açıkladı.
Erzurumajans- Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak'ta güvenlik güçlerine saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 4 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23'te Şırnak Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlendiği belirtilerek müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu da kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Saldırı sonucu kahraman bir jandarma uzman çavuşumuz ile bir jandarma erimiz şehit olmuş, bir jandarma erbaşımız ve bir geçici köy korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.