Snowdora'dan başla başkan!

Geçtiğimiz hafta sonu güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı Erzurum. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği 6. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı burada gerçekleşti. Dil ve edebiyat temasının işlendiği ve katılımın yüksek olduğu toplantının açılışında bir konuşma da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptı. Sekmen, belediye olarak bizi biz yapan değerlerden olan dil ve edebiyata belediye olarak da kayıtsız kalmayacaklarını belirtirken, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirecekleri sözünü verdi. Açıkçası Sekmen’i, Türkçenin yaygınlaşması için şehirdeki yabancı tabela merakının da bir şekilde önüne geçmek istediklerini ifade ederek ‘’Bize ait olmayan yabancı tabelalar var şehirde. Üstümüze vazifedir, önüne geçmemiz gerekiyor. Bunları zaman içinde kırmadan, kimseyi üzmeden ortadan kaldırma cihetine gideceğiz’’ derken samimi buldum.

***

Dil Edebiyat Derneği Şube Başkanı Murat Ertaş’ın bir dönem başkanlığını yaptığı ŞEHİRDER de bu konuda ciddi bir çalışma başlatmış ama pek netice de alamamıştı. Karanlığa ateş etmiş, duvara söylemiş gibi olmuştu. Şehirde açılan çoğu işletme yine yabancı isimle faaliyetine devam ediyor. Dediğim gibi bu konuda topa girmesi beklenen Büyükşehir’in başkanının samimi olduğunu bildiğimden de diyorum ki, gelin işe de Snowdora Oteli’nin ismini değiştirmeyle başlayın. Malum Snowdora Otelinin işletmecisi Büyükşehir Belediyesi.  Sekmen eğer Palandöken’de kendilerinin işlettiği Snowdora’nın ismini değiştirmekle işe başlarsa çok samimi olduğu daha iyi anlaşılır. Bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER:Ağırdan da olsa satma kendini!
DUVARIN DİLİ: Balık da ağlar ama haberi olmaz denizin!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer koçer 01 Ocak 1970 02:00

    Aslında çok önemli mesele yabancı hayranlığı . Olmaz ki böyle sanki Türkçe yokmuş gibi hele İstanbul da sanki Londra’yıgeziyorsun mutlaka mücadele edilmeli Türkçe teşvik edilmeli yabancı levhalar ya yasaklanmalı yada ağır vergiler getirilmelidir