Türkiye Haber Girişi : 20 Ekim 2016 10:50

Şok iddia: FETÖ siber saldırı hazırlığında!

Şok iddia: FETÖ siber saldırı hazırlığında!
15 Temmuz'da başarılı olamayan FETÖ'nün şimdi de siber saldırı hazırlığı yaptığı iddia edildi.
Erzurumajans-15 Temmuz'da başarılı olamayan FETÖ'cü 'hacker'ların, bankacılık enerji ve ulaşım ağlarına siber saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi.

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre darbe soruşturmalarında "gizli tanık" olan bazı bilişim uzmanları yeni planları da itiraf etti. Gizli tanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in örgütün bilişim uzmanlarına, "Türkiye'de hayatı durdurun'' talimatı verdiğini söyledi. FETÖ'nün başta ABD, Kanada olmak üzere çeşitli ülkelerdeki hackerları aracılığı ile bankacılık, enerji ve ulaşım sektörünü hedef alacağı yönünde istihbarat alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜ, SİSTEMLERE SIZDI

FETÖ'nün siber terör saldırısı hazırlıklarına AKP'nin "milat" olarak kabul ettiği 17-25 Aralık operasyonlarından sonra başladığı ortaya çıktı. Örgüt hackerları MERNİS, e-devlet, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), UYAP bilişim ağı ile SEÇSİS (Sandık sonuçları paylaşım sistemi) gibi sistemlere sızdı. Bir gizli tanık, "Darbe girişiminin başarısız olması halinde siber saldırı B planı olarak rezervde tutuluyordu. Uyuyan hackerlar çeşitli ülkelerden eş zamanlı siber saldırıya kalkışacak" diye ifade verdi.

'PARALEL' SERVER'LARA AKTARDILAR

Hackerların kamu kurumlarına yurtdışından yaptıkları sızmalar ile işlem ağlarındaki sistem açıklarını tespit ettiği anlaşıldı. Darbe girişiminden sonra kapatılan TİB'e ait verilerin kurulduğu günden itibaren yabancı ülkelerdeki "paralel" serverlara (bilgisayar veri tabanı) aktarıldığı saptandı. 'Paralel' arşivin Kanada ya da Malezya'da olduğu tahmin ediliyor.

Sözcü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.