Spor Haber Girişi : 17 Şubat 2017 20:30

Son madalya Rusya'nın

Son madalya Rusya'nın
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, Rusya'nın kazandığı altın madalyayla sona erdi.
Erzurumajans-2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) Rusya ve Belarus buz hokeyi finalinde karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 7-1 kazanan Rusya altın madalyanın sahibi oldu.

Rusya ve Belarus final maçı için Buz Hokeyi Arena'da karşı karşıya geldi. İki takımda ilk periyoda çok istekli başladı. Rusya maçın 2. dakikasında İlya Safonov ile ilk golü buldu. Golden sonra baskısını iyice arttıran Rusya 2. golünü 9. dakikada 21 numaralı oyuncusu Matvey Guskov ile buldu.

Rusya kalesinde etkili pozisyonlar bulamayan Belerus bitime 2 buçuk dakika kala 8 numaralı oyuncusu İlya Salauyou'nun uzaktan şutu ile farkı bire indirdi.

İlk periyot Rusya'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

Rusya ikinci periyoda hızlı başladı. Daha periyodun ilk dakikasında  Danil Zinovyev ile skoru 3-1'e getirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında Belarus iki oyuncusu 2 dakika cezası alan Rusya kalesini baskı altına almasına rağmen sonuca gidemeyince ikinci periyot 3-1 bitti. 

Üçüncü periyoda iki takım da istekli başladı. Rusya'nın 19 numaralı oyuncusu Vasily Podkolzin karşılaşmanın 42. dakikasında yaptığı uzaktan vuruşla, güzel bir gole imza atarak skoru 4-1'e getirdi. 

Belarus'un oyundan düşmesiyle pozisyon fırsatları bulan Rusya 45. dakikada Nikolai Burenov ile 5. golü buldu. Bu golden 40 saniye sonra Aleksei Tsyplakov Rusya adına 6. golü attı. 

Maçın bitimine 1 buçuk dakika kala baskılı oyununa devam eden Rusya, Aleksandr Chernyi ile 7 golü buldu. 

Karşılaşmada başka gol olmayınca Rusya maçı 7-1 kazanarak 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ni şampiyon olarak tamamladı.

Maçın en iyi oyuncusu Belarus adına İlya Salauyou seçilirken Rusya adına Vasily Podkolzin oldu.

Organizasyonun en iyi oyuncusu ise Rusya'dan 10 numaralı formasıyla Iaroslav Likhachev, en iyi savunma oyuncusu yine Rusya'dan Artemii Kniazev seçildi.

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) buz hokeyi karşılaşmaları sonucunda Rusya altın, Belarus gümüş ve Slovakya bronz madalyanın sahibi oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.