Son sekiz...

Rakiplerin özellikle de Bursaspor’un kağıt üzerinde kısmen daha kolay bir maç oynayacağı hafta Mavi Beyazlı ekip minimum kayıpla geçmeyi hedefliyordu.

Hatayspor, alışılagelmişin dışına çıkarak maça baskılı başladı. Özellikle kanatları etkili kullanan ev sahibi ekip ilk yarım saatte istediği pozisyonları bulsada bunları golle sonuçlandıramadı.

Maçın ilk yarım saatlik kısmının ardından BB Erzurumspor oyunda dengeyi kursada hücumda ki ağır oyunu ve Hatayspor’un oyunu sıkıştırma planı, pozisyonların ve golün gelmesine engel oldu.

Maçın en kritik anları; Hatayspor adına İlk yarı da Mirkan’ın boş kaleye dokunamadığı top ve Mesut’un son dakikada direkten dönen topu olurken, BB Erzurumspor adına ise Emrah’ın kaçırmış olduğu pozisyon oldu.

Özellikle Mesut’un son dakika şutun da topun direkten dönmesinin bence sezon adına bir anlamı olmalı.

Teknik Direktörlerin sistemleri birbirlerine yakın...

İki hoca da zaten mantalite olarak bir puan cepte olsun düşüncesiyle sahaya çıkan hocalar. O yüzden bu sonuç normal.  Hatayspor, takım boyunu kısa tutmaya çalışsada arkada çok boşluklar verebiliyor. Ancak Erzurumspor hücuma çıkarken ağır kalışı rakibin bu handikapından faydalanamamasının en büyük sebebi...

Rakiplerin puan kaybettiği hafta sen ilgin liderinden bir puanla dönüyorsan haftayı kârlı kapatmışsındır. 

Adanademirspor, kazanmak istiyorsa her maç en az üç gol atmak zorunda... Bursaspor ise hücum ve keratif oyuncu anlamında oldukça sıkıntı yaşıyor.

BB Erzurumspor’a düşen bu sattaen sonra kazanması gereken maçları kazanmak. İçeride kayıpsız, deplasmanda ise minimum 4 puan kaybetme kredisi var. Özellikle içeride oynanacak Adanademirspor maçı lig için belirleyici olacaktır.

Bu hafta oynayacağımız Karagümrük maçı çok önemli. Erzurumspor bu kaçtan üç puan çıkarırsa büyük avantaj sağlar.

Rakip, çabuk hücuma çıkabilen bir takım. Ligin ikinci yarısın da Erzurum’a gelen en organize hücum yapan takımını izleyeceğiz. Jorquera  takımın bütün ataklarını yönlendiriyor. Ancak savunma zafiyetleri açık. Kolay pozisyon verebiliyorlar.

Süper Lig bu kadar yaklaşmışken şehir  olarak üzerimize düşen artık geriye kalan sekiz maçta isimlere şahıslara takılmadan  bu takımı desteklemektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.