Erzurum Haber Girişi : 27 Mart 2017 17:15

Sosyal Hizmet Merkezinden yaşlılara ziyaret

Sosyal Hizmet Merkezinden yaşlılara ziyaret
Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi ve Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yaşlılar haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Erzurumajans-Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi ve Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yaşlılar haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemil Yeşilyurt ve beraberindekiler Palandöken'de ikamet eden yaşlıları ziyaret etti.

Yeşilyurt, "Ne mutlu ki, bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi bir lütuf olarak gören, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz. Tüm insanları yaşam tecrübeleri ile yarınlara hazırlayan yaşlıların sağlıklı ve mutlu yaşamalarını sağlamak en büyük sorumluluklarımızdandır. 'Nasıl ki her canlı doğası gereği doğar, büyür, yaşlanır ve ölürse', insanda hayatında bu dönemleri mutlaka yaşayacaktır. Yaşlılık tüm insanların hayatının kaçınılmaz bir merhalesidir. Milletimiz, tarihin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiştir ve yaşlıların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiştir. Bu sayede toplumlar birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır" dedi.

Yakutiye Sosyal Hizmet Kurum Müdür Yardımcısı Yusuf Yiğit, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Öğretmen Şaban Garipoğlu ve Sosyolog Fatma Demir, Yakutiye ilçesinde ikamet eden yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi'nden evde bakım hizmeti alan vatandaşların sorunlarını dinleyen Yiğit ve beraberindekiler, yaşlılar haftasını kutladılar.

Yiğit ve beraberindekiler, Yakutiye ilçesinde ikamet eden 82 yaşındaki Türkan Tekdir ve 72 yaşındaki Fetullah Aydın'ı evlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinlediler.

Yiğit, ''Yaşlılarımızın edindikleri deneyimi, tecrübeyi ve birikimi genç nesillere aktarmaya gayret ediyoruz. Yaşlılarımız sayesinde geçmiş, bugün ve gelecek arasında kurulan bağ, ülkemizin daha güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Yaşlıların toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletin değil, toplum olarak herkesin sorumluluğudur'' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.