Eğitim Haber Girişi : 15 Eylül 2014 17:50

SP'li Çalık: Eğitim önemli meseledir

SP'li Çalık: Eğitim önemli meseledir
Saadet partisi Erzurum İl Başkanı GİK Üyesi Faik Çalık, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Erzurumajans-Saadet partisi Erzurum İl Başkanı GİK Üyesi Faik Çalık, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Çalık, ülkemizde milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin ders başı yaptığını belirterek, "2014-2015 Ders Yılının tüm öğrencilerimize, eğitim camiasına ve anne-babalara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Eğitim milletimizin tamamını yakından ilgilendiren en önemli meselesidir" diyen Çalık, "Bu nedenle üzerinde önemle durulmalıdır. Milli Eğitim öğretmenlerimize ve çocuklarımıza iyi ortam ve imkan hazırlamak zorundadır. Ancak görünen o ki Milli Eğitimin çözüm bekleyen çok önemli problemleri vardır. Hükümetin En başarısız olduğu alanlardan biriside maalesef eğitim sistemi olmuştur 12 yılda Milli Eğitim deneme - yanılmalar yoluyla yap-boz tahtasına çevrilmiştir. Okullar açılırken TEOG sınav puanıyla öğrenci yerleştirme çalışmalarının da istendiği gibi neticelenmediğini binlerce öğrenci istemediği veya evinin çok uzak yerlerdeki okullara yerleştirilmiş olması ve okul değiştirmelerde ilan edildiği gibi yapılamaması öğrenci ve velilerimizi zorunda bırakılmış servis ücretleriyle öğrenci velilerimiz mağdur edilmiştir. Aileler bir yandan eğitim masraflarını düşünürken, diğer yandan hızla yayılan uyuşturucu bonzai belasınında derin endişelere sevk ettiğini biliyoruz uyuşturucu ve alkol kullanım yaşının 12 yılda geldiği nokta düşündürücüdür." Diye konuştu.

Müfredat programlarının çocuklarımıza temiz bilgi ve şuur verecek seviyede olmadığını belirten Çalık, AB Müktesebatını ve AB değerlerini esas değer olarak alan müfredat programlarının Bu ülke gençliğinin ve milletinin değerlerini alt üst ettiğini materyalist bir nesil yetiştiğini yetkililerin görmesi gerektiğini belirtti.

Hala ciddi manada öğretmen açığı bulunduğunu, Sözleşmeli Öğretmenlikle açık kapatmaya çalışmak ciddi bir eğitim sistemine yakışmadığını anlatan İl Başaknı Çalık daha sonra şunları kaydetti; "Okullar Açılıyor Öğretmen atamaları son dakikaya bırakıldı. 40 bin civarında öğretmen ataması okulların açılmasına günler kala yapılabildi. Ataması yapılan öğretmenler bir hafta içinde nasıl göreve başlayacak, ev bulacak, yerleşecek, hiçbir eğitimden ve uyum programından geçmeden doğrudan sınıfa girecek, üstelik de bunların hepsini bir hafta içinde yapacak. Dersler aksayacak, okulların açıldığı ilk günden itibaren dersler boş geçecek. Öğretmen atamaları neden son haftaya bırakıldı, anlamak mümkün değil. Öğretmenlerimiz eğitimin ana unsurudur. Öğretmenlerimizin formasyonunu geliştirecek, bilgi ve görgüsünü artıracak yeterli eğitim programları yoktur. Öğretmenler; kişisel gelişimlerini, donanımlarını, deneyimlerini artıracak, milli ve manevi değerlerde ruhlarını zenginleştirecek şekilde sürekli eğitilmelidir. Öğretmenlerin mali
durumlarını düzeltecek düzenlemeler yapılmamıştır. Öğretmenler mali sıkıntılardan arındırılmalıdır." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kemal yücelik 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumda teksin başkan Allah yolunu izini açık etsin ,inşaallah partinde yükselir