Erzurum Haber Girişi : 03 Nisan 2020 23:15

Su uyur, virüs uyumaz!

Su uyur, virüs uyumaz!
Sizi bilmem ama en az koronoavirüs kadar can sıkıntısı bir mevzuydu diye paylaşmıştım geçen hafta.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Erzurum Arkeoloji Müzesi’nin yerinin gözünde çoğu müteahhidin olduğunu söylemiş, özellikle Vali Okay Memiş’ten burasının konut alanı ilan edilmemesi için girişimde bulunmasını istemiştim. Müteahhitlerin dört gözle o binanın boşaltılıp, yerine bina kondurmanın hayaliyle yanıp tutuştuğuna işaret etmiştim. ‘’Bu binayı da o virüsten koruyun’’ başlığıyla verdiğimiz haber konusunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’dan görüş aldık. O’nun da bizimle aynı düşüncede olduğunu öğrendikçe derin bir ‘ohh’ çektik. O da bir şekilde bu binanın korunması gerektiğini, alanının kesinlikle beton yığınına çevrilmesi gerektiğini belirtti. Korona belası ile yoğun saatler yaşayan Vali Okay Memiş de konuya vakıf oldu ve onun da binanın korunmasından yana tavır içinde olduğunu öğrendim, bu son derece sevindirici bir gelişme.

Bu arada, biz bu haberi yayınladıktan sonra PUSULA Gazetesi’nin internet sitesinde yeralan bir yorum, konu ile ilgili çoğu kişinin de duyarlı olduğunu gözlemledik ve bu elbette ki hoşumuza gitti. Hilmi Gezgin adlı okuyucu, yayınımız üzerine kısa ama öz bir açıklama yaptı, adeta kapak oldu: Müze binası ve bahçesi hakkında çok haklısınız. Bence bu konuyu gündemde tutmanızda fayda var. Su uyur, virüs uyumaz..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Orhan Belli 01 Ocak 1970 02:00

    Güzel kardeşim siz ayakta mı uyuyorsunuz bu bina yıkılarak yerine Erzurum Taş Eserler müzesi kuruluyor. Sizde dünyadan bi haber avel avel konuşuyorsunuz :)