Spor Haber Girişi : 17 Şubat 2017 20:00

Sürat pateninde Rusya zirvede

Sürat pateninde Rusya zirvede
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde sürat pateni branşında Rusya madalyalara ambargo koydu. Rus sporcular, karışık 3000 metre bayrak yarışında altın madalya kazanarak organizasyonu noktaladı.
Erzurumajans-2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde sürat pateni branşında Rusya madalyalara ambargo koydu. Rus sporcular, karışık 3000 metre bayrak yarışında altın madalya kazanarak organizasyonu noktaladı.

Avrupa'nın önemli kış spor merkezlerinden Erzurum'un ev sahipliği yaptığı EYOF 2017'de sürat pateni branşında Rusya'nın egemenliği dikkat çekti. Bireysel yarışmalarda İkisi altın toplamda altı madalya kazanan Rus sporcular, takım mücadelesini de zirvede noktaladı.

Sürat Pateni Salonu'nda yapılan karışık 3000 metre bayrak yarışmalarında Türkiye ile birlikte Rusya, Polonya ve Hollanda mücadele verdi. 26 tur üzerinden yapılan final mücadelesine iyi başlayan Rusya, üstünlüğünü son tura kadar sürdürdü ve 4:22.578 ile finiş görerek altın madalyanın sahibi oldu.

4:24.843 ile yarışı tamamlayan Polonya ikincilik kürsüsüne çıktı. 4:25.880'lik derecesiyle üçüncü sırada yarışı tamamlayan Hollanda da bronz madalya elde etti.

Hazar Karagöl, Fatih Özden, Sema Çirti ve Kübra Uzun ile final mücadelesine çıkan Türkiye ise dördüncü sırada kaldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.