Türkiye Haber Girişi : 18 Ekim 2017 22:30

Suriye'den Türkiye'ye çok sert tepki: Küstah bir saldırı

Suriye'den Türkiye'ye çok sert tepki: Küstah bir saldırı
TSK'nın başlattığı İdlib operasyonuyla ilgili Suriye'den çok sert tepki geldi.
Erzurumajans-TSK'nın başlattığı İdlib operasyonuyla ilgili Suriye'den çok sert tepki geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, yaptığı açıklamada 'Türkiye'nin hamlesi, Türk yönetiminin iddialarının aksine Astana görüşmelerindeki taahhütleriyle ve üzerinde anlaşılan noktalarla çelişiyor' ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi bölgedeki sorunları kışkırtmakla suçlayan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türk yönetimini politikalarının gelecekte ülkenin birliğine ve toprak bütünlüğüne zarar vereceği uyarısında bulundu.

'KÜSTAH BİR SALDIRI'

T24'te yer alan habere Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Şam kırsalındaki Al-Tall kentinde Baas Partisi yetkilileriyle bir araya gelen Mikdad, Türkiye'nin İdlib'deki askeri operasyonunu "Suriye'nin bağımsızlığı ve güvenliğine yönelik küstah bir saldırı" olarak nitelendirdi  

ve uluslararası yasaların ihlal edildiğini savundu. Mikdad, "Türkiye'nin hamlesi, Türk yönetiminin iddialarının aksine Astana görüşmelerindeki taahhütleriyle ve üzerinde anlaşılan noktalarla çelişiyor" diye ekledi.

SURİYE'DEN IRAK HÜKÜMETİ'NE DESTEK

Irak'taki durumla ilgili de konuşan Mikdad, "Suriye Irak'ın birliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir zararı tamamıyla reddediyor ve Irak hükümetinin ülkeyi bir arada ve bağımsız tutmak için atacağı adımları destekliyor" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.