Erzurum Haber Girişi : 30 Nisan 2017 16:30

Suriyeli öğrencilerden dünyaya mesaj...

Suriyeli öğrencilerden dünyaya mesaj...
Erzurum'da bulunan Atatürk Üniversitesinin değişik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, dünyaya çağrıda bulunarak, "Suriye'de yaşanan katliamı, savaşı durdurun" dedi.
Erzurumajans-Erzurum'da bulunan Atatürk Üniversitesinin değişik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, dünyaya çağrıda bulunarak, "Suriye'de yaşanan katliamı, savaşı durdurun" dedi.

Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından bu yıl Erzurum'da 4'üncüsü organize edilen 'Uluslararası Öğrenci Buluşması'na 77 ülkeden 2 bin 700 öğrenci katıldı. 'Uluslararası Öğrenci Buluşması' Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) destekleriyle Yakutiye Kent Meydanında gerçekleşti. Etkinlikte ülkelerini temsil eden öğrenciler özel stantlarda kendi yöre ve kültürlerine ait değerleri katılımcılara tanıttı. Geleneksel halk oyunlarını da sergileyen öğrenciler yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Birbirinden özel yiyeceklerin de sunulduğu buluşmada, öğrenciler birlik ve kardeşlik ruhunu yaşadı.

'Uluslararası Öğrenci Buluşması' etkinliğinde stant açarak Suriye'yi tanıtmaya çalışan üniversite öğrencileri Erzurum'dan dünyaya mesaj gönderdi.

"Suriye'de yaşanan katliamı, savaşı durdurun" mesajını dile getiren öğrencilerden Muhammed Acar Arabi, "Suriye'de durumlar çok kötü. Bize Türkiye kucak açtı ve burada eğitimimizi devam ettiriyoruz. Suriye'de kimyasal silahlar kullanılarak katliam yapılıyor. Esed halkımızı katlediyor. Yakınlarımızdan haber alıyoruz çok zor durumdalar. Bu savaşa Müslüman ülkeler duyarsız kalmasın. Dünya'ya diyoruz ki kurtarın artık bu halkı. Susturun artık Esed'i" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.