Erzurum Haber Girişi : 15 Ekim 2019 16:30

Sütbeyaz'ın hayali gerçek oldu!

Sütbeyaz'ın hayali gerçek oldu!
Atatürk Üniversitesi'nin 14’ncü rektörüydü. Görev süresi boyunca farkındalık yaratan bir çok çalışmaya imza atmış olan Sütbeyaz, özellikle kampüs içerisinde çevre düzenlemesine önem vermesiyle de tanınıyordu.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Atatürk Üniversitesi’nin efsane rektörlerinen biriydi Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz. 17 Ağustos 2000 yılında Atatürk Üniversitesine rektör olmuş, 26 Temmuz 2016 tarihinde de vefat etmişti. 

66 yaşındayken hayatını kaybetmişti, Üniversitenin 14’ncü rektörüydü. Görev süresi boyunca farkındalık yaratan bir çok çalışmaya imza atmış olan Sütbeyaz, özellikle kampüs içerisinde çevre düzenlemesine önem vermesiyle de tanınıyordu. Sütbeyaz’ın en büyük hayali de öğrenci ve akademik personelin daha iyi koşullarda yaşamını sağlamak için kampüsün tam ortasında yeralan ve uzunluğu bir kilometreye yaklaşan atıl derenin ıslahıydı.

Herşeyden önce buna görev süresi yetmemişti. Kendisi o bölgede Erzurum evleri gibi bazı çalışmalara başlamıştı ama devamını getirememişti. Aradan yıllar geçti, Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın rektörlüğüne nasip oldu o çalışma. Büyükşehir Belediyesindeki özgün çalışmalarıyla da yakından tanıdığımız Üniversitenin yeni çiçeği burnundaki genel sekreter yardımcılarından Emre Yaylalı’nın özverili çalışmalarıyla bu dere ıslah edildi ve modern görünümüyle hem öğrenciye hem de akademik personele açıldı. Hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadan gerçekleşen bu çalışmaya ‘Kanal Erzurum’ adı verildi. Düne kadar atıl duran derenin şimdi modern bir görünüme kavuşması kampüste taktirle karşılandığı gibi ayrıca Sütbeyaz hocanın da hayalinin gerçekleşmiş olmasının mutluluğu yaşanıyor. Bu vesile ile Ömer hocayı tebrik ederken Sütbeyaz hocamıza da rahmet diliyoruz..


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • GURBETTEKİ DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Atamızda adını yaşatan üniversitemizde candır,gurur duyarız.

  • kadir seçtim 01 Ocak 1970 02:00

    gerçekten çok iyi olmuş üniversite içinde kötü bir görüntü oluşturuyordu,kim yapmış vesile olmuş ise ALLAH razı olsun,üniversitemiz ile gurur duyuyoruz.