Tarih tekerrürden ibarettir

Tarih 16 Ocak 2017

Amedspor maçının ardından Erzurum Ajansta yazmış olduğum köşe yazısından bir kesit:

"Kimse BB Erzurumspor'un ilk yarıda attığı gol sayısına aldanmasın. Sezonun İkinci yarısıyla birlikte bir çok takım Kahramanmaraşsporun burada uyguladığı ikinci bölge savunmasını yapacak ki işte bu kadro yapısıyla oyun o zaman sıkışıp kalır. Ve beklenmedik puan kayıpları yaşarız"

diye yazdık ve maalesef tarih tekerrür etti.

Dün rakip Karagümrük maçın başlama düdüğüyle birlikte müthiş bir alan savunması yapıp BB Erzurumspor'a topla rahat oynama fırsatı vermedi . 

Buna karşılık Erzurum, kanat organizasyonlarını ön plana çıkararak özellikle sağ kanattan oldukça etkili oldu Son Maçlardaki kronikleşen 3.bölgede finali getirememe rahatsızlığı dün bir kez daha boy gösterdi. Yeni transferlerden özellikle Kemal Tokak savunmadaki sıkıntıyı çözmüş gibi duruyor. Takımı sahiplenmesi ve mücadele hırsıyla sahanın en iyisi desek yanılmış olmayız herhalde. 

Mustafa ve Eslem için şu an konuşmak erken.  Bir futbolcu gününde olmayabilir bu çok doğal o yüzden oyuncuyu 1 maçla değerlendirmek çokta adaletli olmaz ki zaten Amed maçında iki oyuncuda oynadıkları futbolla göz doldurmuşlardı.

BB Erzurumspor'un puan kayıpları benzer sistemle futbol oynayan takımlara karşı oldu. Kapanıp 2.bölge savunmasını iyi yapan takımlara karşı puan kaybetmek maalesef artık gelenek haline geldi. Teknik Direktör Ahmet Yıldırım'ın ya transfer yaparak yada mevcut kadroyu kullanarak bu işe mutlaka bir çözüm üretmesi gerekiyor. Aksi takdirde daha çok beklenmedik puan kayıpları yaşanır.

Eğer bu sürpriz puan kayıpları yaşanmasa Keçiörengücü ve Amed deplasmanlarını kaybetmemiş bir  BB Erzurumspor'un şu an güle oynaya zirvenin keyfini çıkarıyordu.

Genel tabloya baktığımız zaman telafi edilebilecek bir 3 puan kaybettik. Ligde herkes herkesi yenebildiğini bu gün alınan skorlardan sonra birkezdaha ortaya çıktı. 4-5 maçlık galibiyet serisi yakalayan bir takım zirvede kopup gidecek gibi...

Ancak bütün takımların inişli çıkışlı grafiği bu kopmayı engelliyor.

Bugün alınan sonuçla beraber 

BB Erzurumspor kendi evinde maç kaybetme kredisini tüketti. Bu saatten sonra BB Erzurumspor'un en az 3-4 maçlık bir seriye ihtiyacı var.  Elindeki kadro kalitesi bu seriyi yakalayabilecek kalitede.

Ligin başında dediğim gibi bu ligin favorisi BB Erzurumspor'dur. Ancak bu favoriliğin sahaya ve skora yansıması için takımın mental olarak her maça iyi motive olması gerekir. 

BB Erzurumspor  kalitesiyle motivasyonunu bir araya getirirse, işte o zaman yukarıda belirttiğimiz seriyi yakalar ve zirvede yalnız kalır. 

Ligin zirvesi resmen kaynıyor...

İstanbulspor 1 adım önde görünsede ben ilerleyen haftalarda özellikle beklenmeyen puan kayıplarıyla bu avantajlarını kaybedeceklerini düşünüyorum.  

Konya Selçuk maçı kritik bir maç. Hislerim beraberlik desende umarım yanılan taraf ben olurum ve bu zor deplasmandan 3 puanla döneriz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumspor bu maçın baştan sona tek hakimiydi ama son vuruşlardaki beceriksizlik bu kötü sonucu getirdi. Atamaya atarlar. Bu arada parasını alamadığı için Erzurumsporu futbol federasyonuna şikayet eden Nobre sahadaydı ama hiç bir varlık gösteremedi.

  • DENİZ birol 01 Ocak 1970 02:00

    Dürüst ol Burak bey ali demirhan eslemi Metin Korkmaz ile çaktı erzuruloara İlker i Metin Korkmaz'ın ortağı Sergen çaktı .. Ahmet Yıldırım engel olmak istemiyor buda mı ortak onlara ? Kim dur diyecek ali Demirhan'a Allah ıcın doğrusu konus bu takıma 10 numara Laz'ım sen Hale'n ali Demirhan'ı koruyorsun

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet yıldırım ve yönetim futboldan maalesef anlamıyor.Kendi altyapımızda kaliteli oyuncuları oynatmayıp başka illerin takımlarının altyapılarından futbolcu getirmek neyin nesi ? Örneğin gaziantepten ilkeri getireceğine alt yapıdan önderi antalya kampına götürseydiniz de çoçuğu lige hazırlasaydınız .Forvet eksikliği çektiğimiz zaman da bize ilaç gibi gelecekti önder .Ama mallesef erzurum alt yapısından yetişen gençlerimize değer verilmiyor.Önder 18 maçta 19 gol atarak U19 liginde gol krallığına oynuyor ama takımda bir dakika bile forma şansı bulamadı .

  • MLC 01 Ocak 1970 02:00

    Son vuruslardaki yetersizligimiz dunki puan kaybina sebebiyet verdi bence. Rakip te yarim pozisyondan golu buldu. Sanssizdik.Ama bundan sonra her ne olursa olsun evimizde puan kaybetmemeliyiz. Telafisi olmayan haftalara girecegiz. Orda da boyle mazeretlerle puan kaybetmemeliyiz.

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Öncelikle karagümrük takımını tebrik ediyorum.Çünkü birincisi takım istanbuldan erzuruma gelemedi sis dolayısıyla erzincana geldiler oradan da otobüsle erzuruma geldiler yani oyuncular da bir yorgunluk var ikincisi takımın önemli 3 oyuncusu kart cezalısı olduğu için oynamadı ve bu durumdaki bir takımı yenemiyorsan başka bir şey söylenmez.Senin oyuncularının ve hocalarının aldığı paraya bak bir de karagümrük takımının oyuncularının aldığı paraya bak.İkinci yarının ilk iki haftasında tek gol atıyorsun onu da defans oyuncusu atıyor ve yönetim olarak hala bir forvet oyuncusu almıyorsun tek forvetle karagümrük karşısına çıkıyorsun.Karagümrük takımını galiba 1.amatör lig de bir takım olarak görüyorsun.Şimdi ali demirhan gider forvet alır alsa ne olur almasa ne olur .Puan gittikten sonra umurum da değil.Eğer ki istanbulspor kendi evinde hacettepeyi yenerse(ertelendi)senin takımınla istanbul arasında dört puan fark oluyor.Soruyorum altta yer alan takımlara puan vere vere nasıl şampiyon olacağız ey demirhan ?????????? mehmet kart cezalısı dedik , nobre desen 1 hafta oynuyor 3 hafta oynamıyor sadece ersel kalıyor forvette gel forvet transferi yap dedik ama taraftarın görüşünü önemsemedikleri için forvet almadılar işte sonuç ????????Kim haklı çıktı ??????Ali demirhan ve ahmet hoca mı yoksa taraftar mı ???? Şimdi başlarlar hakem çok kötü yöneltti diye.Ahmet yıldırım hocalık yapamıyorsan bu takımı bırak artık.Bu takımı üst lige çıkaracak hoca bulunur.Haftaya forvetlerden ersel de kart cezalısı duruma düştü bakalım kimi oynatacak hoca denilen ahmet yıldırım .Bir de Ali demirhan 3 puanı alacağız demişti işte buna gülünür hahahahahaha

  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Allah askina ciplak gozle gorunenleri hoca goremiyor mu?Topla yakindan uzaktan alakasi olmayan kaleci,ayni tip hantal iki golcu,egositce top oynayan pas vermeyi hakaret sayan iki orta saha ve bunlara mudahale edemeyen antrenorluk derecesi ve seviyesi cok cok asagilarda olan bi hoca...cok zor sampiyonluk.Daha yazmak istedigim cok sey var ama neyse...