Erzurum Haber Girişi : 15 Eylül 2014 15:50

Tarım Bakanı Eker, Erzurum'u biçiyor

Tarım Bakanı Eker, Erzurum'u biçiyor
Tarım Kredi'ye çağ atlatan ve kuruluşu başarıdan başarıya koşturan hemşehrimiz Kutlu'yu görevden almak için başlatılan kara kampanya devam ediyor...
Erzurumajans-Yaklaşık üç yıl önce Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne atanan Hemşehrimiz Abdullah Kutlu'nun görevden alınmak istendiği, bu işlemi haber alan Erzurum Milletvekillerinin Tarım Bakanı Mehdi Eker nezdinde girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Başarıyla yürüttüğü Erzurum Bölge Müdürlüğünün ardından İzmir Bölge Müdürlüğüne atanan ve bu görevindeki üstün başarısı nedeniyle Genel Müdür Yardımcılığına terfi eden Kutlu, daha sonra Genel Müdürlüğe getirildi.

Erzurum'da  AK Parti'den Milletvekili aday adayı da olan Kutlu, göreve geldiği günden beri kurumdaki başarılarıyla dikkatleri üzerinde topladı. Kendisinden önceki genel müdür hemşehrimiz Bedrettin Yıldırım döneminde kapanışın eşiğinden dönen ve büyük bir gelişim sürecine giren Tarım Kredi Kooperatifleri, Kutlu döneminde bu performansı sürdürerek yılda ortalama yüzde 20'lik bir büyüme gerçekleştirdi. Kuruluş üç yılda küresel bir marka haline geldi. Çiftçinin yüzünü güldüren bu başarılar kamuoyunun da takdirini topladı.

Ancak bu başarılar bazı çevreleri rahatsız etmiş olacak ki hemşehrimizin aleyhinde yıpratma kampanyaları başlatıldı.

Bu çabaları haber alan Erzurum Milletvekillerimiz örnek bir hassasiyet göstererek Tarım Bakanı nezdinde görüşmeler yaptılar. Ancak Genel Müdür düzeyindeki bu gibi tasarrufların etkisiz hale getirilmesi için iki değerli bakanımızın da devreye girmesi gerekiyor. Ankara'da, panayırları andıran 'Erzurum Günleri'ni  sekmeyen İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce'nin de acilen devreye girmesi ve başarılı bürokratımıza sahip çıkması bekleniyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fuat ARSLAN 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum sevdalısı ve Başarılı bükokratımız, Dileriz görevine devam eder.