Ekonomi Haber Girişi : 07 Haziran 2019 14:30

Tarım gelecek vadediyor kimse köyünü terk etmesin!

Tarım gelecek vadediyor kimse köyünü terk etmesin!
Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, tarım sektörünün geleceğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulunarak, çiftçilerin üretimlerine devem etmesini ve köylerini terk etmemesini istedi.
Erzurumajans-Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, çiftçilerin üretimi sürdürmeleri ve köylerini terk etmemeleri gerektiğini kaydetti. Çiftçilik ve tarımsal üretimin birkaç yıl sonra daha fazla kar getireceğini dile getiren Kiraz, şunları kaydetti: "Çiftçilerimiz üretime devam etsin, köylerini terk etmesin. Çiftçilik ve tarımsal üretim birkaç yıl sonra daha fazla kar getirecek. Gıda, dünyada ve Türkiye'de önemli hale geliyor. Bu üretim de çiftçiler tarafından sağlanıyor. Önümüzdeki dönemde en güzel meslek çiftçilik olacak. Orta vadede çiftçilik ve tarımsal üretim kazançlı ve önemli hale gelecek."

PEK ÇOK ÜRÜNDE REKOLTE İYİ OLACAK

Kiraz, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışın bütün ürünlerde çiftçinin yüzünü güldürdüğüne işaret ederek, "Pek çok üründe rekolte daha iyi olacak. Patates ve soğanda hasat başladı. Dağlarda eriyen kar da akarsuları dolduruyor. Baraj olmayan yerler susuzluk çekmeyecek. Bundan dolayı pamuk, mısır, soya fasulyesi, şeker pancarı, ayçiçeği gibi endüstri bitkileri ile sebzelerde bolluk yaşanabileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Tarımdanhaber.com
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim 01 Ocak 1970 02:00

    Ilac, gubre, fide, tohum, mazot, elektrik, tarim aletleri ve ekipmanların fiyatlarını 4 de bire düşürün de ondan sonra biz düşünelim üretmeye devam edip etmemeyi ben yılda ortalama 600 ton civarında yaş sebze üretirdim şımdı 60 ton üretiyorum

  • Bilal 01 Ocak 1970 02:00

    Bizler ziraat teknigerligi bitirdik adam akıllı işimizi yapamıyoruz tohumculuk bölümü biraz olsun devletten alım olsun ki bizlerde köylerde ciftcilerimize destek olabilsek 22 yaşında bitirdim ama hep başka işlerle meşgul olduk bizleri de değerlendirmenizi istiyoruz neden tarım bakanlığı ataması o kadar bölüm gerçekten güzel ülkem adına üzülüyorum sayın bakanlarimiz ne olur gerçekten destek bekliyoruz sizlerden