Taşkesenlioğlu'na şaşırmayan bir ben oldum herhalde!

Aylar önceydi. Üyesi olmakla mutluluk duyduğum Erzurum Gazeteciler Cemiyeti lokalinde ziyaretimize gelen bir dostum, kulağıma Zehra Taşkesenlioğlu ismini fısıldamıştı. İlk defa duyduğum bir isimdi açıkçası. Soyismi öteden beri bana sempatik gelen Zehra hanımın milletvekili adayı edileceğini söyleyen o dostumun son derece kendinden emin olduğunu görüyordum. Derken mini bir araştırma yaptım. İyi bir eğitim alan ve Halk Bankası Genel Müdürüğ Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun da kızkardeşi olduğunu öğrendiğim Zehra hanım, daha o günden itibaren hem de bayan kontenjanından aday edilecekler listemde yeralmıştı. Erzurum'da AK Parti'nin 3.sırasından aday gösterilen Zehra hanım ile ilgili aday edileceğine dair düşüncemi cemiyetimizde başta başkan Selahattin Şener olmak üzere çoğu arkadaşıma da dile getiriken yine o günlerde ziyaretimize gelen ETÜ Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı hocamıza da sordum, tanıyor mu diye. '' Kim bu Zehra Taşkesenlioğlu hocam, yakından tanıyor musun?'' diye sordum. O da tanıdığını ifade ederken telefon rehberine baktı ve Zehra hanımı aradı hemen. Karşı taraf cevap vermemişti. Doğrusu İstanbul'dan adaylığını koyduğunu öğrendiğimiz Zehra hanımın Erzurum'dan aday gösterilebileceğini de sanırım Muaammer hoca ilk defa benden duymuş olduydu! Ve sanırım çoğu kişi de o ismi ilk defa benden duyuyordu. Hatta ve hatta geçennlerde yaptığım Ankara ziyaretinde mecliste görüştüğüm Adnan Yılmaz'a da bu ismi söylemiştim ve ''Fazilet hanım yeniden aday olabilir'' demişti. Her daim sürprizleri olan ve ezberleri bozan bir parti olarak tanıdığımız, bildiğimiz AK Parti'nin Zehra Taşkesenlioğlu'nu aday göstermesine dolayısıyla bir şaşırmayan ben oldum.

***

Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, benim aday edileceklerine inandığım 4 kişiydi. Bir tek Erdal Tanas Karagöz'ün ve de Muhammet Emin Öz'ün listede olmamasına, onların yerine Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıkdaroğlu'nun listelere girmesine şaşırdığımı söylemeliyim. Tanıdığım bazı adayları tebrik etmek için aradığımda çoğu meşguldu.  Aradıklarımdan Adnan Yılmaz numaramı görünce döndü ve kendisine telefonla başarı dileklerimi ilettim. AK Parti'nin bu listesi Erzurum'a hayırlı uğurlu olsun diyor, MHP'ye geçiyorum.

***

D
oğrusunu isterseniz Kamil Aydın'ın liste bir olmasına sevindiğim kadar şaşırdığımı da söylemeliyim. Bir çokları gibi ben de Oktay Öztürk'ü liste 1'de bekliyordum. Kamil hocayı da uzun meşguller sonrasında boş yakaladım ve tebriklerimi ilettim. Son derece sevinçli ve bir o kadar da heyecanlı gördüm hocamı. O'na, ikinci ve üçüncü sıralarda yeralan Ertürk Çimen ile Zekai Kaya'ya da başarılar diliyorum. Dilerim güzel bir yarış olur ve kazanan sadece TBMM'de boş sandalyeler değil Erzurum ve dolayısıyla tüm Türkiye olur. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aslihan Gumus 01 Ocak 1970 02:00

    @Sosyalist: Hakaret ederek muhalefet edilmez, bunu ogrenememissiniz yazik ki, lafi aynen iade ediyoruz size. Adaylarin hepsi ozenle secilmis, Erzurum ve bolge halkina canla basla hizmet edecek kisilerdor. Ozellikle Zehra Hanim`in Erzurum icin cok buyuk bir sans oldugunu dusunuyorum, zaman bizi hakli cikaracaktir. Hepsini tebrik efiyorum, basarilar diliyorum!

  • sosyalist 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum a bir eşşek aday koysanız daha iyi temsil eder halkımizi