Tatsız Skor Tuzlu Futbol

Dün BB Erzurumspor uzun yıllar sonra ilk kez favorisi olmadığı bir maça çıktı. 

Maça çıkarken herkesin kafasında bir puan iyi mantığı vardı. Karşılama beklenildiği gibi Rize kontrolüyle başladı. Nitekim sayılmayan gol aslında gelecek golünde habercisi oldu. 

Maalesef BB Erzurumspor rakibi ceza sahasında durdurmakta oldukça zorluk çekiyor. Bu açık bir şekilde ortada. Balıkesir maçında bu sorun zaten kendisini hissettirmişti. 

Recep Niyaz'ın alışı dönüşü vuruşu ve bunları yaparken hiç bir BB Erzurumspor'lu oyuncu tarafından rahatsız edilemeyişi Zaten defansı özetliyor. İkinci gol şanssızlık  üzerinde çok durulacak birşey değil açıkçası.

Geçen hafta Balıkesir maçından sonra BB Erzurumspor'un defans sorununa çözüm bulması gerektiğini aksi takdirde her maç yediğinden fazla  atmak zorunda kalacağını yazmıştık. BB Erzurumspor gol atamadığı her maç kaybetmeye aday. Çünkü gol yeme ihtimali oldukça yüksek bir takım.

Savunma bir kenara BB Erzurumspor oyun genelinde rakibe ezilmeyen özellikle kanatlardan etkili olmaya çalışan bir takım görüntüsü verdi. Hamza'nın ilk yarıdaki kafa topu ağlarla buluşsa belki şu an herşey daha farklı olacaktı. Hücum organizasyonlarında ilk haftaya nazaran daha organize daha cesur ve üretken bir BB Erzurumspor var. Oyunun belli bölümlerinde Top bende kalsın oyuna ben hükmedeğim mantalitesi lige yeni çıkan bir takım için oldukça göze hoş geliyor. Rize tecrübesinide ortaya koyarak kazanmayı bildi. Baktığımız zaman Rize bu ligin en oturmuş en organize bir kaç takımında birisi. Hem geçen haftaki skor hemde bu hafta böyle güçlü bir rakibe karşı oynanan diri futbol Dadaşların kolay lokma olmadığını göstererek rakiplerine göz dağı verdi. 

Bu arada geçen haftanın yıldızı Haris Harba'nın ilk on bir başlamaması bence yanlış bir karar. Moralli bir Harba sizin hücum gücünüze çok şey katmakla beraber rakip savunmanın öne çıkmasını da engelleyerek baskı yemenizi zorlaştırırdı diye düşünüyorum. 

Ama hoca takdiri demekten başka birşey gelmiyor elden..

Özetle BB Erzurumspor top kendindeyken etkili olduğu kadar top rakipteyken de rakibi etkisiz hale getirmeyi başarabilirse iyi noktalara gelecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.