Teknoloji Haber Girişi : 20 Haziran 2016 18:12

Teknoloji devi ''hack''lendi! kullanıcılar şokta...

Teknoloji devi ''hack''lendi! kullanıcılar şokta...
Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden birisi olan Acer, geçtiğimiz günlerde büyük bir güvenlik zaafiyeti verdiğini açıkladı.
Erzurumajans-Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden birisi olan Acer, geçtiğimiz günlerde büyük bir güvenlik zaafiyeti verdiğini açıkladı.

Shiftdelete.net'in haberine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müşterilerine satış yaptığı resmi internet sitesinin hacklendiğini açıklayan şirket, olayın incelendiğini belirtti.

Olayın fark edilmesinin hemen ardından olaya neden olan güvenlik açığı kapatılsa dason dönemlerde büyük şirketler tarafından yaşanan güvenlik zaafiyetleri gittikçe ürkütücü bir hal alıyor.

Şirket içerisinden sızan bilgilere göre durum açıklanandan çok daha ciddi bir durumda. Müşterilerin e-posta ve şifreleri başta olmak üzere adres, isim soyisim hatta kredi kartı bilgilerinin de çalındığı iddiaları müşterileri korkutuyor.

Yaklaşık 1 yıl boyunca fark edilmeden site üzerinden veri çalmayı başaran hacker hakkında açıklanmış herhangi bir bilgi yok.

Mayıs 2015 ile Nisan 2016 arasında alışveriş yapan bütün üyelere otomatik bir e-posta gönderen şirket, şifre değişimi ve hesaplarının takibi konusunda uyarı da bulunmuş.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.