Bölge Haber Girişi : 28 Temmuz 2010 00:01

TEMA Vakfı HES'lerin peşini bırakmıyor!..

TEMA Vakfı  HES'lerin peşini bırakmıyor!..
Tortum Bayraktar ve Bağbaşı'nda yapılacak olan HES'lerin proje tanıtım dosyaları katliamın nasıl yapılacağını ortaya koydu. 'Kopyala yapıştır' yöntemiyle hazırlanan raporda doğal yaşam ve halkın su hakkının adeta gasp edildiği belirlendi.

Onur SAĞSÖZ'ün haberi-TEMA Vakfı, Bilim Kurulu’nda inceletmek için aylardır elde etmeye çalıştığı Proje Tanıtım dosyalarından ikisini geçtiğimiz hafta Türkiye Su Meclisi Üyesi Avukat Yakup Okumuşoğlu’nun girişimleri sayesinde Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan almıştı.

Dosyalarda yapılan inceleme sonunda TEMA Vakfı’nın “Raporlar masa başında hazırlandı” iddiasının doğru olduğu ortaya çıktı. Su ürünlerine dair çevresel etkilerin yer almadığı raporda, halkın su hakkı ve tarım arazilerinin sulamasının son derece az tutulduğu belirlendi. Raporda ayrıca depolama alanlarının gözükmediği de ortaya çıktı.

“ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZSINIZ”

Raporda su iletim hatlarının tünelli ya da kanallı olup olmadığına dair bir bilginin de yer almadığını belirten TEMA Vakfı İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, “Aylarca proje tanıtım dosyalarını alabilmek için uğraştık. Bu süre içinde bu raporların masa başında hazırlandığını söyledik. Ne yazık ki haklı çıktığımız için sevinemiyoruz. Bu raporlar doğrultusunda bırakın HES inşaa etmeyi tek bir çivi bile çakamazsınız. Her iki raporda kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlanmış. Raporlarda doğanın, halkın HES’lerden ne kadar etkileneceğinden tek bir satır bile bahsedilmiyor” dedi. (Erzurum Ajans)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.