TFF 1. Lig ve BB Erzurumspor...

BB Erzurumspor Play Off şampiyonu olarak bitirdiği 2.Ligden 1.Lige çıkmanın heyecanını yaşıyor.  Yönetim değişikliğinin şehirde getirmiş olduğu sıkıntılı hava şimdilik dağılmış gibi.

Artık herkes sabırsızlıkla yeni sezonu bekliyor...

Lig çok kaliteli bir lig...

Neredeyse bir tek 3 büyükler eksik desek yanılmış olmayız. Özellikle Ankaragücü, Giresunspor ve Samsunspor gibi takımlar yaptıkları kaliteli transferlerle dikkat çektiler. Eskişehirspor transfer yasağı olmasına rağmen geçen sezonki kadrosunun büyük bir kısmını koruyarak teknik direktörlük koltuğuna Sergen Yalçın'ı getirmesi lige olan bakış açısını zaten özetliyor. Balıkesirspor'un transfer yasağını kaldırması şehire bir hava getirirken Süper Ligin köklü kulüplerinden Gaziantepspor'un ise sonu facia gibi görünüyor. Çünkü yaklaşık 20 milyona ihtiyaç var. Şu an ki durumda bu paranın bulunması mümkün değil.  Ligin favorisi kim derseniz şu an Giresunspor açık ara favori... Ama kağıt üzerinde. Futbol sahada oynanır sözünü unutmadan hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Ve BB Erzurumspor... 

Yeni yönetimin transfer politikası bir önceki yönetimin aksine az para harca mütevazı kadro kur üzerineydi. Ancak transfer sezonu ilerledikçe işlerin öyle olmayacağı göründü. Nitekim Burhan Eşer, Hamza Younes, Gökhan Karadeniz gibi maliyetli isimler dahil edilerek kadro kalitesi seviye atlatıldı. Olması gerekende buydu zaten...

Şampiyon kadro dağıtılarak takımın iskeletiyle oynamak bana göre  yanlış. Çünkü iki sezon üst üste şampiyon olmuş bir takımın kadrosu zaten ligin üzerinde bir kadrodur.  Bu kararın artılarını eksilerini lig başladıktan sonra daha net göreceğiz.

Takımdaki kadro mühendisliğinde de bazı göze çarpan eksikler var...

Örneğin sağ ve sol bek  alternatifin yokken 3.kaleci transferine ne gerek vardı diye sormadan edemiyor insan. Üstelik Hakan maliyetli bir isim.

Üç stoper sezon boyunca yeterli olacak mı o da ayrı bir soru işareti. Üstelik hazırlık maçlarında güven vermeyen bir savunma hattı vardı.

Orta sahada Kubilay ve Boubakar nokta atış gibi görünüyor.

Çünkü ikisinin de kumaşı ve kariyerleri belli. Bu ligi rahatlıkla kaldırabilecekler isimler..

Mevcut kadro yapısında en güçlü ve en alternatifli bölge şüphesiz hücum hattı...

Bazı isimler vardır kalitesini tartışamazsınız. Verimli olurmu olmazmı ancak onu tartışabilirsiniz... 

BB Erzurumspor'da hücum hattı bu cümleyle örtüşen  isimlerden kurulu. 

Burhan Eşer, Gökhan Karadeniz, Hamza Younes, Mert Nobre... Bu ligde her takımda oynayabilecek isimler.  Eğer saha içerinde uyum sağlarlarsa Dadaşlar bu sezon gol sorunu yaşamaz.

Murat Gürbüzerol çok yetenekli kaliteli  ancak sürekliliği olmayan bir isim o yüzden beklemekte fayda var. 

Bu arada Yunan Liginde gol krallığında 2. olan Hamza'yı getirmek transfer başarısıdır. Tebrik etmek lazım. 

Özetle Lig başlarken en sorunlu kısım savunma hattı olarak göze çarpıyor... Ön bölgede ise birbirini tamamlayan kompakt bir yapı oluşturulursa  gol yollarında sıkıntı görünmüyor. 

Passo Lig hakkında...

Passo Lig sayısının 2-3 binlerde olmasına bakmayın. Ligin ilk maçıyla stadyumda kurulacak standa yoğun ilgi olacaktır. Maç günü ve saati başvuru yapıp o an verilecek geçici kart ile maça giriş yapılabilir daha sonra kart adresinize gönderilecektir. Bu konuda etrafımızda herkesi bilgilendirmekte fayda var. 

O yüzden yine ortalamanın en az 10 bin olacağı kanaatindeyim.

Hedef olarak en doğru cümle bitirebildiğimiz en üst noktada bitirmek olmalıdır. Çünkü iki sezon üst üste şampiyonluk yaşayan kulübe kümede kalma mücadelesi yakışmaz.

Yeni sezonun şehrimize ve kulübümüze hayırlı olması dileğiyle...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Black 01 Ocak 1970 02:00

    Takım hiç mücadele etmiyor bu lig mücadele ligi oyuncular sanki lig sonu gibi temposuz oynuyorlar mücadele yok forvet lazım lokman çok ağır sol kanat lazım

  • Dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    Osman hocanın herzamanki hali takım çalışması yok takım çok ağır mücadele gücü yok forvet yok on numara yok sol kanat yok kaleci Kaya stoper gibi önde oynuyor Nobre'yi ve younusse olmaz bu iş

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Burak döşer defansa göztepe den oyuncu alındı.Göztepeden alınan oyuncu hem defansta oynayabiliyor hem de sag ve sol bej olarak ta oynayabiliyor.Yine defans icin sırp oyuncu alındı o da geldigi ligde yılın onbirine secilmis bir isim.

  • ali akyol 01 Ocak 1970 02:00

    yazınızı bekliyorduk Burak bey. artık lige odaklanalım dediğiz gibi