THOF Halkoyunları Gençler Finali Erzurum'da yapıldı

THOF ve Erzurum büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün üst üste Cemal Gürsel kapalı spor salonunda yapılan toplam 25 ilin katıldığı Halkoyunları Türkiye Şampiyonası sonuçlandı.
    23-24mayıs cumartesi-pazar günleri gerçekleştirilen,bu güzel organizyonda emeği geçenlere teşekkür ederek yazıma başlamak istiyorum.
    Gerçekten fevkalade bir organizasyondu ve Erzurumlular olarak iki gün boyunca doyumsuz bir Halkoyunları şöleni yaşadık.Pardon gelen misafir ekipler ve yaklaşık 50-60 kişiyle beraber ben yaşadım.
    İki bin kişilik salonun tıka basa dolduğu günleri hatırlayınca ,Erzurumlu hemşehrilerimizin bu güzel organizyasyona rağbet etmemelerinin sebepleri araştırılmalı derim.
    Buraya gelen 25 halkoyunu ekibi, Erzurumda 2 veya 3 gün konakladı.Otellerde  konakladı, Lokantalarda yemek yediler,belki tesbih aldılar, belki şellaleyi gezmeye gittiler, cağ kebap yediler ve her birinin mevcudu 30 kişiden aşağı değildi.Hele sahneleme yapan ekiplerin bazıları sahnede 32 kışiyle gösteri yaptı. İdareci, veli, oyun eğitmeni, şoför,kostüm sorumlusu. vs. sayıları 50 kişiyı geçmekteydi.Demekki en az bin-bin beşyüz kişilik bir iç turizim girdisi gerçekleştirildi.
    Diyelim bu olayın duyurusu tam yapılmadı,Otelci ve Lokantacı kardeşlerim bari siz akşam izlemeye gelseydiniz .Gençler,hele hele Ünivesiteli gençler çok şey kaçırdınız.Adı sanı duyulmamış bir pop sanatcısını binlerce kişi izliyorsunuz ,bu öz kültürümüze neden sahip çıkmıyorsunuz,anlamak mümkün değil.
    THOF un bütün birimleri ile yarışmaya icabet etmesi de olayın diğer güzel bir boyutuydu.Başta federasyon başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu olmak üzere.THOF un büyük bir katılımla Erzurumda olması, Erzuruma verilen önemin bir göstergesiydi.Şahsım olarak emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
    Ayrıca değerlendirme kurulunda ALİ ÖZÇELİK,MEHMET ÖNGÜNER ve ÖMER ADIGÜZEL vardı.
     jÜRİ de [HAKEM] ise, Mustafa Şenkan.Neşe Başkıroğlu,İlhan Özmen,İsmail Güven,İlhami Kaya,Nurullah Şimşek,Levent Durgun,Birol şahiner,Sedat Başeğmez,Abdullah Sürmeli,Oğuz Kaptan,Nevzat Öztürk,Ayşe Kabakci,Zafer Şensoy görev almıştı.
     GÖZLEMCİ olarak ta Sıvaslı değerli kardeşim SEMİH  EKİCİ ye görev verilmişti.
     Bu jüri üyeleri içinde İlhami Kaya ve Nurullah Şimşek gibi iki Erzurumlunun bulunması da ayrıca gurur vericiydi.

    Değerlendirmelerin oldukça adil olması ,gördüğüm kadarıyla bütün katılımcıları da  son derece memnun etmişti.Şehrimizde misafir ettiğimiz tüm ekiplerin Erzurumdan ayrılırken çok güzel duygularla ayrılmaları hepimizin temennisi.İnşallah bir kusur işlememişizdir.


  
Birinci akşam''GENÇLER DÜZENLEMELİ ''dalda yapılan ve birbirinden kaliteli ekiplerin yarıştığı finalde ,Birinciliği:91,22 puanla ARTVİN Anadolu Lisesi, İkinciliği:91.00 puanla AYDIN Kuşadası, Üçüncülüğü: 88.61 puanla KÜTAHYA Gediz kulübü elde etti.
    İkinci akşam: GENÇLER DÜZENLEMESİZ (otantik) dalda Birinciliği 92.66 Puanla ERZURUM  ,İkinciliği: 90.55 puanla DİYARBAKIR, Üçüncülüğü: 89.44 Puanla SİVAS elde etti.
    Her ekibi pür dikkat izleyerek kendime göre bazı notlar aldım ve bir değerlendirme yaptım. Bu değerlendirmeyi yarınki yazimda sizlerle paylaşacağım. Burada hemen şunu söylemeliyim ki ,bu 25 ekibin içinde gerçekten en iyisi  ERZURUM gençleriydi ve DADAŞlar bir kez daha göğsümüzü kabartarak açık ara birinciliği elde ettiler.
Görüşmek dileğiyle.
        Tüm Halkoyunları Sevdalılarına saygılarımla. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.