Medya Haber Girişi : 09 Mart 2017 17:15

TİMEF üyesi gazeteciler 'Basın Meslek Odası' istiyor...

TİMEF üyesi gazeteciler 'Basın Meslek Odası' istiyor...
TİMEF üyesi gazeteciler, CHP Genel başkanı Kılıçdaroplu'nu ziyaret ederek, kanunla kurulacak bir 'Basın Meslek Odası' için destek istediler.
Erzurumajans-(Ankara)-'Referandum Sürecinde Anadolu Medyası Çalıştayı'na katılan TİMEF üyesi gazeteciler, CHP Genel başkanı Kılıçdaroplu'nu ziyaret ederek, kanunla kurulacak bir 'Basın Meslek Odası' için destek istediler.

KIlıçdaroğl'nun öneriyi destekleyerek "teklifinizin arkasında oluruz "cevabı medya mensuplarını memnun etti. Ankara'da Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) organizasyonu ile bir araya gelen yerel medya temsilcileri, OHAL ve Referandum Sürecinde Anadolu Medyası Çalıştayı'na katıldılar. YOĞUN PROGRAM Anadolu Medyası'Nın sorunlarının konuşmak için 9-10 Mart tarihlerinde düzenlenen çalıştay'ın ilk gününde; Türkiye'nin farklı bölgelerinden oluşan 50 kişilik grup, TİMEF Başkanı Şakir Gürel ve Modaratör Yaşar Ateşsoy yönetimindeki toplandı. ilk oturumda tek tek söz alınarak 'OHAL ve Referandum' süreci değerlendirildi ve mesleki sorunlar tartışıldı. Mesleki sorunların odak noktasında örgütlenme konusu olması üzerine 'Basın Meslek Odası' ihtiyacı gündeme geldi. Hazırlanan sonuç ve destek talebi bildirgesi imza altına alındı. 



Erzurum'dan Gazeteci Macit Gürbüz'ün'de bulunduğu Gürel Başkanlığındaki heyet, CHP Genel Merkezine giderek Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve 'Basın Meslek Odası' konusunda hazırlanacak bir kanun teklifine destek olunması istendi. 

KILIÇDAROĞLU DESTEK VERDİ VE "KONU PARTİLER ÜSTÜ ELE ALINMALI"
DEDİ

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, konunun yıllardır gündemde olduğunu ancak bir türlü sonuçlandırılmadığını söyledi ve "Bu önerinizin sonuna kadar arkasında oluruz" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu konuda hazırlanmış kanun taslağı varsa inceler ve destekleriz. Bir taslak yoksa hukukçu arkadaşlar hazırlarlar, bakarsınız, inceleyip mecliste teklif ederiz. Bu süreçte diğer partilerden de destek almanız gerekir? Konu böylece partiler üstü bir anlayışla ele alınmış olur" diye konuştu. 



"MEDYA GÜÇLÜ OLURSA DEMOKRASİ DE GÜÇLÜ OLUR" 

"Medya güçlü olursa demokrasimizde güçlü olur" şeklinde konuşana CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerin ve akademisyenlerin özgürce düşüncelerini ifade etmeleri gerektiğini belirtti ve düşünce ve ifade suçlarından dolayı hapse atılmanın bir baskı aracı olduğunu savundu. 

Gazetecilerle mesleki ve ekonomik sorunlar üzerine de sohbet eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin  sorunları tek tek not aldırarak ilgileneceği sözünü verdi. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ve Kılçdaroğlu'nun heyet üyelerini tek tek yolcu etmesi ile sona erdi. Ankara City otel'de düzenlenen çalıştay, 10 Mart Cuma günü de toplantılar ve Ak Parti ile MHP ziyaretleri ile devam edecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.