Ekonomi Haber Girişi : 18 Ocak 2018 17:15

TKDK’dan çiftçilere hibe desteği başlıyor

TKDK’dan çiftçilere hibe desteği başlıyor
TKDK tarafından desteklenecek çeşitli projeler Oltu’daki çiftçilere anlatıldı. Projelere yüzde 40 ila yüzde 70 arasında hibe desteği imkanı sunuluyor.
Erzurumajans-TKDK tarafından desteklenecek çeşitli projeler Oltu’daki çiftçilere anlatıldı. Projelere yüzde 40 ila yüzde 70 arasında hibe desteği imkanı sunuluyor. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Proje Kabul Uzmanı Mesut Turgut tarafından Oltu’daki çiftçilere TKDK’nın destekleyeceği projeler anlatıldı.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında;

01 Mert 2018 - 02 Nisan 2018 tarihleri arasında yüzde 40 ve yüzde70 hibe desteği verilecek proje başlıkları şöyle açıklandı;

“Süt Üreten Hayvancılık Tesisleri

İnek, Koyun, Keçi ve Manda Yetiştiriciliği için Ahır ve Ağılların İnşası, Modernizasyonu ve Makine Ekipman Alımı

Et Üreten Hayvancılık Tesisleri

Besicilik için Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Ahır ve Ağıllarının İnşası, Modernizasyonu ve Makine Ekipman Alımı

Kaz ve Hindi Üretim Tesisleri

Kümeslerin İnşası, Modernizasyonu ve Makine Ekipman Alımı

Etlik Piliç Üretim Tesisleri

Modernizasyonu ve Makine Ekipman Alımı

Yumurta Üretim Tesisleri

Kapasite artırımı olmadan mevcut tesislerin Modernizasyonu ve Makine Ekipman Alımı”

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında; 12 Şubat 2018 - 12 Mart 2018 tarihleri arasında yüzde 65 hibe desteği verilecek proje başlıkları ise şöyle;

“Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi, İşlenmesi ve Paketlenmesi

Süs Bitkileri-Çiçek Soğanı, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Mantar-Misel, Fide-Fidan yetiştiriciliği kapsamında; bitkilerin üretimi, seraların kurulması, üretilen ürünlerin kurutulması ve paketlenmesi için işletme binaları, idari bina, depo, bekli kulübelerinin inşası, makine ekipman alımı ve öz tüketimleri için yenilenebilir enerji yatırımları destek kapsamındadır.

Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi

Bal ve diğer arıcılık ürünlerinin üretimi, depolanması veya işlenmesi için barınak, ek bina, idari bina inşası, makine ekipman alımı, ürünlerinin satış yerlerinin inşası ve öz tüketimleri için yenilenebilir enerji yatırımları destek kapsamındadır.

Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri

Ahşap, metal, taş ve dekoratif taş işleme, semer yapımı, saraçlık, kilimcilik, halıcılık, yorgancılık, dikiş, nakış, giysi dekorasyonu ev örgü işleri için atölyelerin, satış yerlerinin inşası, makine ekipman alımı ve öz tüketimleri için yenilenebilir enerji yatırımları destek kapsamındadır.

Gıda ve gıda olmayan katma değerleri ürünler kapsamında; et ve süt ürünleri, meyve sebze işleme(biber salçası, püre, pekmez, marmelat, reçel, pestil, turşu, meyve sebze suları, konserve, sirke, közleme, salamura, ekşiler ve ezme), kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, bakliyat(işleme ve paketleme), yerel yiyecekler(yemek, börek, tatlı, şekerlemeler, unlu mamuller), kaya tuzu, kemik suyu, sabun, pelet(biyo-yakıt), briket(biyo-yakıt) üretimi için binaların ve satış yerlerinin inşası, makine ekipman alımı ve öz tüketimleri için yenilenebilir enerji yatırımları destek kapsamındadır.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.