Erzurum Haber Girişi : 21 Temmuz 2015 18:30

TKDK'dan arı yetiştiriciliği eğitimi

TKDK'dan arı yetiştiriciliği eğitimi
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü işletmelerin sürdürülebilirliği kapsamında "Arı Yetiştiriciliği" konusunda üç gün süreli eğitim programı düzenledi.
Erzurumajans-TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü işletmelerin sürdürülebilirliği kapsamında "Arı Yetiştiriciliği" konusunda üç gün süreli eğitim programı düzenledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ortaklaşa Arı Yetiştiriciliği konulu üç günlük eğitim programı düzenledi. Toplantıya TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mevlüt Karaoğlu ile 50'ye yakın bal üreticisi katıldı.

TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü konuşmasında, "Üç gün sürecek seminerde hibe desteği almış veya alacak işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlandı. Kırsal turizm arıcılık, balıkçılık, yerel ürünler ve tıbbi aromatik bitkiler alanında faaliyet gösteren işletmeler ile bu güne kadar yaklaşık 74 milyon TL. lik proje sözleşmesi imzalanmıştır. Desteklenen yaklaşık 10 milyon TL. lik kısmını arıcılık projelerinin sürdürülmesini artırmak ve proje sahiplerini bilinçlendirmek amaçlanmıştır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.