Torunlarımız bizi affetmeyecek!

AK Parti İl Başkanı sevgili Mehmet Emin Öz de büyük bir zevkle sosyal medyadan paylaşmıştı, Büyükşehir Belediyesi’nin muhtelif semtlerindeki asfalt çalışmalarını gösteren videoyu.  Dron ile çekilen görüntüde Büyükşehir yapmış, çoğu cadde ve sokağı asfaltlamış. Buraya kadar herşey güzel, alkış! Herşey iyi güzel de keşke başkan Mehmet Emin Öz belediyenin asfalt çalışmalarından ziyade biraz da yeni yol çalışmaları da olsa, onu paylaşsa diye geçirdim içimden. İz bırakmanın yolunun yol yapmaktan geçtiğine inanan biriyim. Hele de her geçen gün nüfus ve coğrafya olarak büyüyen şehirde trafik felç durumda adeta. Bunu herkes görüyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yöneticilerinin görmüyor olması mümkün değil. Gez mahallesinde yapılan pansuman tedbirlere de tamam ama ille de yeni yol ille de yeni yol.

***

Mesela en elzemi de Ali Ravi Caddesi’ni kayakyoluna bağlayacak bir yeni yol. Bir ara sözü vardı. Sanki proje de hazır gibiydi. Eğer ki o Kayakyoluna karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yanından bir paralel cadde yapılırsa bir çok problem çözülecek. Onca yerde dünya kadar para harcanarak bir sürü kamulaştırma falan yapıldı. Bu konuda zerre geri adım atılmadı da, bir orada kamulaştırma çok mu zordu, yapılmadı, ya da yapılamadı? Bunu nasıl bilmezler, anlamış değilim.  Herşeyden önce Yenişehir kavşağındaki o trafik keşmekeşi kısmen ortadan kalkar. Bu konuda çok doluyum, çok. Böylesine gerekli bir yol nasıl ve ne diye yapılmaz, hatta şimdiye kadar yapılmamış, aklım, hafsalam almıyor. İnanıyorum ki yarın o yol yapılmadığı sürece torunlarımız çok kızacak, bizi asla affetmeyecek. ‘’Bu nasıl şehir bıraktınız bize?’’ diye ah çekip, belki de beddua edecekler! Kendimi geçtim, artık onları düşünür oldum vallahi. Bu benim son kararımdır!

TUTTUĞUM BABA LAFLAR: İdeal uğruna yaşamak, idral uğruna ölmekten daha zordur! (J.G.Seume)

DUVARIN DİLİ- Peki, güzel günler de görecek mi bizi?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Reis Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Tespit güzel, tebrikler. Destekliyorum bu fikri. Yanlış bilmiyorsam karayolları lojman yaptı sizin bahsettiğiniz konuma, ama Sekmen her türlü indirir sıkıntı yok.