Erzurum Haber Girişi : 31 Mart 2015 18:30

Trafik sorunu masaya yatırıldı

Trafik sorunu masaya yatırıldı
Erzurum'da geçen hafta Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mukaddes Yasan'ın trafik kazası sonucu ölümünün ardından kentte trafik güvenliği yeniden gündeme geldi.
Erzurumajans-Erzurum'da geçen hafta Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mukaddes Yasan'ın trafik kazası sonucu ölümünün ardından kentte trafik güvenliği yeniden gündeme gelirken, bugün Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında "Kent İçi Trafik Güvenliği" toplantısı yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve ilgili yetkililerin katıldıkları "Kent İçi Trafik Güvenliği" toplantısına başkanlık yapan Vali Altıparmak, kentte sürekli denetimlerin yapıldığını, cezaların uygulandığını belirtti.

Vali Altıparmak, Mukaddes'in ölümüne neden olan kaza öncesinde de sonrasında da sıkı denetimlerin yapıldığını ifade ederek, "İlimizde 7 günde 8 bin 130 araç denetlenmiş. Bu olaydan iki gün önce başlayarak 7 gün içerisinde bu rakam. Denetlenen araçlara cezalarda uygulanmış. Bunun içerisinde 1208 tane toplu taşıma aracı var. Bunların 626 tanesi halk otobüsü, 1928 tanesi minibüs, yaklaşık 228 tanesi servis aracı. Yani denetleme kendi başına çözüm değil. Ceza kendi başına çözüm değil. Onun için geçmişte de oda başkanlarımızla, belediye başkanımızla, emniyet müdürümüzle yaptığımız her toplantıda kavşakların değerlendirilmesi, şoförlerin veya benzer şekilde bu işe hizmet verenlerin tekrar kurslardan, konferanslardan, eğitimden geçmeleri konuşulmuştu. Ve cezayı tekrar tekrar işleyenlere yönelik yaptırımların biraz daha sert olarak onları meslekten atacak kadar olmasını kendi aramızda konuşuyorduk." dedi.

Vali Ahmet Altıparmak'ın açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Öte yandan Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mukaddes Yasan'ın ölümüne neden olan kazanın otobüs içi kameraları mahkemeye delil olarak sunuldu. Olay sonrası halk otobüsü tutuklanırken, yansıyan görüntülerde şoförün kaza anında elindeki cep telefonla mesajlaştığı ve yaya geçidinden geçen Mukaddes ve arkadaşını bu nedenle fark etmediği gözlendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.