Spor Haber Girişi : 26 Ağustos 2015 21:30

Transanatolia'nın dördüncü durağı Erzurum oldu

Transanatolia'nın dördüncü durağı Erzurum oldu
Ankara'dan başlayan TransAnatolia yarışmalarının dördüncü durağı Erzurum oldu.
Erzurumajans-Ankara'dan başlayan TransAnatolia yarışmalarının dördüncü durağı Erzurum oldu.

Erzincan'ın ardından Erzurum'a gelen sporcular, Palandöken'deki startın ardından Tortum'a hareket etti.

Spor Toto Otomobil Sporları Federasyonu öncülüğünde düzenlenen yarışlarda sporcular, Erzincan'ı geçerek geldikleri Palandöken'deki kampta dinlenerek araçlarının bakımlarını tamamladılar. Yabancı sporcuların ağırlıklı olarak katıldığı yarışlar motosiklet, 4x4 ve kamyon olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştiriliyor. 60 araç ve 89 yarışçının katıldığı ve Ankara'dan start alan TransAnatolia Ralli Raid yarışlarının Kapadokya, Sivas ve Erzincan'ın ardından Erzurum Palandöken dördüncü durağı oldu. Şehre gelen sporcuları ziyarete giden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yarışmanın

Erzurum'da devam etmesinin bir avantaj olduğunu belirterek şunları söyledi:

"6'ncısı yapılan Uluslararası ralli yarışmasının Erzurum'dan devam etmesi şehrimiz için bir avantaj. Öncelikle organizasyonda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar ülkelerin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin tanıtımında öncülük yapan ve uluslararası düzeye taşıyan yarışmalardır. Bu insanlar bin 500 kilometre yol yaparak şehrimize geldiler. Onları şehrimizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz."

4x4 kategorisinde yarışan pilot Murat Karahan ve kopilot Hasan Şener, yarışmanın keyifli geçtiğini ifade ederek, "Erzurum'a kadar dağlardan taşlardan geldik. Çok güzel manzaralar var. Yüksek irtifaa ve etaplar yorucu. TransAnatolia yarışı uzunlu soluklu bir yarış. Ankara'dan start aldık. 3-4 gündür yollardayız. Bunlarda günlük 400 kilometrelik etaplar. Bu etapların hepsi de dağlardan geliyor. Çok güzel etaplar hazırlamışlar. İster istemez teknik problemler yaşıyoruz. Yol üzerinde sıkıntılarımız oluyor ama bunlarda işin tuzu biberi diyelim. Bugün iki etaptan oluşan daha çok GPS'ye dayanan bir özel etap yapmışlar. Hızın ikinci planda olacağı bu yarışta yolumuzu kaybetmezsek akşama varacağız" dediler.

Erzurum'dan start alan yarışlar Kars, Giresun, Tokat ve Yozgat'taki 3 bin 170 kilometrelik parkurla devam ederek 29 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da sona erecek.

Erzurum'dan hareket eden Sporcular için Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen start verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.