Eğitim Haber Girişi : 31 Ağustos 2015 18:37

TÜBA Başkanı Acar'dan Sekmen'e eğitim teşekkürü

TÜBA Başkanı Acar'dan Sekmen'e eğitim teşekkürü
Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA ) ortaklaşa düzenlediği 2. Uygulamalı Bilim Eğitim Kursu için Erzurum'da bulunan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA ) ortaklaşa düzenlediği 2. Uygulamalı Bilim Eğitim Kursu için Erzurum'da bulunan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz, Öğretmen Yeterlilik ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Ağırman, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın da bulunduğu ziyaret, samimi bir atmosferde geçti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime ayrı bir ehemmiyet verdiklerini ifade eden Başkan Sekmen, "Eğitime büyük öncelik verdik. Bir yılda Erzurum kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitim yuvalarının bakım ve onarımını yaptık. Okullara yönelik tadilat çalışmalarımız halen daha devam ediyor. Geçen yıl 590 okulumuzun onarımını yaptık. Şehrimizdeki okulların; çatı, ıslak hacimler, ısıtma, elektrik tesisatı, aydınlatma, kapı ve pencere doğrama, mantolama, iç ve dış boyamalarını gerçekleştirdik. Bu sene de okulların onarımı devam ediyor. Eğitim ve öğretim hayatına sunduğumuz bu hizmette temel amacımız; geleceğe yatırımdır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza yatırım yapıyoruz. Bilindiği gibi muhasır medeniyet seviyesine ulaşmak eğitimle, eğitime yapılan yatırımla mümkündür" dedi. TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da, bilim ve eğitimin öneminden bahsederek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e eğitim ve okullara sunduğu destekten ötürü teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.