Siyaset Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 14:19

Tuğrul Türkeş hakkında şok iddialar!

Tuğrul Türkeş hakkında şok iddialar!
Tuğrul Türkeş'in seçim hükümet'inde bakanlık teklifini kabul etmesi, MHP'de şok etkisi yarattı.
Erzurumajans-Kamil Elibol/Sözcü-Bu olaydan sonra ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Tuğrul Türkeş'le ilgili önemli iddialar gündeme geldi.

MHP kulislerinde Tuğrul Türkeş'in piyasaya bir milyon lira borcu olduğu, Deniz Baykal'ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ve borçlarına rağmen ikinci eşinden olan oğluna 400 bin liraya jeep aldığı öne sürülüyor. MHP kulislerinde Türkeş hakkında şu iddialı sorular ortaya atıldı:

-Piyasaya 1 milyon TL borcun olduğu doğru mu?

- Erdoğan ile yaptığın görüşmede sana ne vaad edildi?

- İkinci eşinden olan oğluna 400 bin lira değerinde lüks bir Jeep aldın mı?

- Piyasaya borcun olduğun doğru ise oğluna Mercedes marka jeep nasıl aldın?

''BEN GÖRÜŞMEDİM'' DEMİŞTİ

Seçimlerden ardından CHP eski lideri Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Konutu'nda görüşmesinden sonra MHP Başkanlık Divanı üyesi bir vekilin de Erdoğan ile biraraya geldiği ortaya çıkmıştı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli bilgisi dışında yapılan gizli görüşme hakkında,"O ismi arıyorum bulunca gerekeni yapacağım" diyerek ihraç imasında bulunmuştu. Adı Erdoğan ile görüşmede geçen Tuğrul Türkeş ise olaya sert tepki gösterip,"Ben görüşmedim haberler yalan" açıklaması yapmıştı.

Ancak MHP kulislerine yansıyan bilgilere göre Bahçeli'nin aradığı vekile ilişkin partiye el altından kamera görüntüsü servisi yapıldı. Bu görüntüler MHP'nin bir Genel Sekreter Yardımcısı tarafından alınarak Bahçeli'ye ulaştırıldı.

BAHÇELİ'YE CD GİTTİ

Bahçeli'nin makam odasında izlenen görüntülerde Tuğrul Türkeş'in kendi kullandığı özel otomobili ile akşam saatlerinde Dışişleri Konutu'na giriş ve çıkışının net olarak görüldüğü bildirildi. Bu CD kamuoyundan gizlendi.

Bahçeli vekil sayısının 79′a düşüp HDP'nin altında kalmamak ve ana muhalefet partisi olamamak riski nedeniyle Türkeş'i ihraç edemedi. Türkeş'in merhum Alpaslan Türkeş'in oğlu olması ve ihracın parti tabanında yaratacağı reaksiyondan da çekinildi. O dönem Türkeş'i partiden ihraç etmeyen Bahçeli'nin son olayla eli güçlendi. Bakanlık teklifini kabul etmesi Türkeş'in yıllar önce Genel Başkan adayı olduğu partisinden ihraç edilmesinin önünü açtı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • analizci 01 Ocak 1970 02:00

    MHP HIRA YATIYOR YİNE