Teknoloji Haber Girişi : 08 Kasım 2015 11:06

Türetken'den yerli otomobil çıkışı

Türetken'den yerli otomobil çıkışı
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı ve Karabük Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Bahattin Türetken, yerli otomobilin üretim merkezi olarak Erzurum'un da düşünülmesi gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı ve Karabük Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Bahattin Türetken, yerli otomobilin üretim merkezi olarak Erzurum'un da düşünülmesi gerektiğini söyledi. 

Ak Parti Milletvekilliği Aday Adaylığı süreci boyunca Erzurum ile ilgili geliştirdiği projeler ile kendinden söz ettiren Türetken, prototipi tamamlanan yerli otomobilin seri üretimini, bölgeye hakim bir konum teşkil etmesi münasebeti ile Erzurum'da gerçekleştirebileceğini ve bunun için gerekli girişimlerin başlatılmasını gerektiğini dile getirdi.

Türetken, oluşturulacak yerli otomobilin ana pazarının ülke içerisi olmasının yanı sıra Orta Asya ve Orta Doğu pazarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini ve bunun için de Erzurum'un çok özel bir noktada olduğunu bildirdi.

Türetken, sözlerine şöyle devam etti; 'Erzurum'un sanayi alanında uluslararası üretime geçmeden bir sıçrama gerçekleştiremeyeceği belirgin bir gerçektir. Bu anlamda teknolojinin geliştirme merkezi batı illerimiz olsa da üretim alanında şehrimizi ön plana çıkarabilme ve üretimde ev sahibi olabilme konumuna taşımalıyız. Yerli otomobilde üretim merkezi ev sahipliğini alabilmemiz bu alanda sıçrama yakalayabilmemizi sağlayacaktır.

Şehrimizin markalaşmasına büyük katkı sağlayacak bu adım için tüm sivil toplum örgütlerinin el birliği ile harekete geçmesi ve bu davaya sahiplenmesi gerekmektedir. Zira bu ev sahipliği ile hem istihdam alanı oluşturulacak ve hem de teknoloji üreten bir kent halini alacağız.

Dolayısı ile bundan sonraki projelere de referans niteliğini taşıyacak olan yerli otomotiv üretim merkezi olma talebimizi yüksek sesle dile getirmeli ve bu yolda net bir tavır sergilemeliyiz.

Erzurum'un başta Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran ve Irak olmak üzere tüm pazarlara yakın olmakla birlikte liman kentlerine olan yakınlığı Erzurum'u bir adım ön plana çıkarmaktadır. Bu özelliği ile Erzurum yerli otomobil üretimi için kritik bir noktayı teşkil etmektedir.

Tüm bu olasılıklar göz önüne alınarak, yerli otomobil üretim merkezi olma niyetini amacına ulaşacak bir şekilde gündeme getirmelidir."  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.