Turizm Kentiyiz!

30’u aşkın var ama en önemlilerini yazıyorum.

ITB Berlin Turizm Fuarı 2020

World Travel Market (WTM) Londra 2020

TITE Tahran 2020

MITT Moskova 2020

UITT Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 2020

TTG Incontri Rimini İtalya 2020

Dünya’nın en büyük 4’üncü fuarı Doğu Akdeniz Uluslarası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2020 öyle ki, geçen yıl 94 ülke katılmıştı.

Hani biz turizm şehriyiz ya, hani bir milyon turist hedefimiz var ya, işte bu yukarıda yazdığım fuarların hiç birine gitmiyoruz. Düşünün, Çukurca Kaymakamlığı, belediyesi EMITT’te boy gösteriyor, tarih, kültür, spor kenti Erzurum’un esamesi okunmuyor.

Biz ne yapıyoruz?

Palandöken Kayak Merkezini, Narman peri bacalarını, Tortum’da yükseklik açısından dünyanın 3’üncüsü olan şelaleyi, açık hava müzesini andıran kent merkezimizi körlerin, sağırların birbirini ağırladığı, İstanbul, Ankara, Kocaeli tanıtım günlerinde vitrine koyuyoruz.

Tanıtım günleri olduğu zaman Valilikten tutun, ilçe belediyelerine kadar hepsi kesenin ağzını açmasını biliyor. İş, ulusal ya da uluslararası platformlardaki fuarlar olunca, hepsi aynı nakaratı tekrarlıyor: Bütçemiz yok!

İnternete bakın lütfen, geçen yıl EMITT başta olmak üzere uluslararası arenadaki fuarlara Türkiye’den hangi il ve ilçeler katılmış.

Sizin için özetleyeyim.

Bursa Uludağ, Kars Sarıkamış, Sivas, Diyarbakır, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) çatısı altındaki  Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajanslarının sorumluluğundaki tüm iller.

Liste uzayıp gider. 1201 katılımcı.

Ha bizde de Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) var değil mi? Geçen yıl yine bu zamanlar “Niye gitmiyoruz?” diye sormuştum KUDAKA’ya, “Böyle bir bütçemiz yok. Giden ajanslar risk alıyorlar” demişlerdi.

Pes demiştim… Ama kime demişim?

Al birini, vur ötekine… KUDAKA’sı da aynı belediyeleri de! Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan Mehmet Sekmen’in bakın sesi çıkıyor mu?

Pardon çıkıyor: Bütçemiz yok!

Nerede 2020’yi ‘Saltuklu Yılı’ ilan eden ve “Milli duygularımıza yakışır şekilde Anadolu’nun ilk Türk durağının Erzurum olduğunu tüm dünyaya anlatacağız” diyen Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar?

Palandöken’in adını taşıyan belediyenin başkanı Muhammet Sunar nerede?

Nerede, ’Kaplıcalarımız şöyle, böyle’ diyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan. Uzundere, Narman belediyelerinin başkanlarından haberi olan var mı?

İstanbul, Ankara, Kocaeli olduğu zaman binlerce lira verip stant almasını biliyorlar ama ‘ortak hareket’ edip uluslararası fuarlarda Erzurum’u vitrine taşımayı düşünemiyorlar ya da işlerine gelmiyor.

Kendimizi kandırmayalım. Biz işte böyle bir turizm kentiyiz.








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nabi terzioglu 01 Ocak 1970 02:00

    Hayırdır hep muhalif haberler yapıyorsun samimisin insallah erzurum icin pek oyle görünmüyorda inşallah sende diğerleri gibi susmazsin

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Zambiya’nın başkenti Lusaka’da üniversite ve ETÜYÖS sınavının tanıtımı için giden ETU lu yetkiliere bunu sormak lazım. Rahmetli Atatürk batıyı muasır medeniyet diye göstermişken bizim beyin göçü diye demeç sayın Rektörümüz paraya kıyıp yanındaki heyetle Zambiya ya gitmiş. Bu ülkenin tamamı bize yüksek öğretim için gelse ne olacak ki? Bize ne katacaklar. Bu çocuklar ne alacak ki kritersiz prof ve yönetici yapılan ETÜ den. Ama Zambita önemli.... Bizim layığımız bu ( Sn Valimizi hariç tutmak lazım).

  • Taner 01 Ocak 1970 02:00

    Yazıp yazıp siliyorum... Kimin derdine Erzurum’ un turizm kenti olması yahut olmaması. Sokakta herhangi bir dayıya teyzeye sorsak ne der? Ben oyumu veririm o bilir. Bizde teslimiyet var eleştiri yok. Bence bunu hak ediyoruz.

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Haklısın üstat eğriye eğri doğruya doğru.helal olsun böyle haberler yapmak lazım görür birileri utanır belki bursa istanbulda erzurum tanıtacagına yurt dışana erzurum tanıt.

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Haklısın üstat eğriye eğri doğruya doğru.helal olsun böyle haberler yapmak lazım görür birileri utanır belki bursa istanbulda erzurum tanıtacagına yurt dışana erzurum tanıt.

  • Cemcaz 01 Ocak 1970 02:00

    Onur bey kim diyor turizim kentiyiz? Turizim kenti gerek ulasimiyla gerekse reklamiyla on planda olur? Maşallah harika bi ulasim agimiz var biletler 500 tl baslar.(havayolu). Tcdd biletleri 480 tl baslar. Erzurum zengin sehri onur bey kardesim. Dogalgaz, kiyafet, aktivite, temel yasam burda 2500 tl basliyor. Hangi turizim sehrinden bahsediyoruz.