Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Nisan 2015 19:41

Turizm Ofisi büyük ilgi görüyor

Turizm Ofisi büyük ilgi görüyor
Kış Turizmi başta olmak üzere,Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri sayılan ve yılda yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı, turisti ağırlayan Erzurum'da, açılan Turizm Ofisi büyük ilgi görüyor.
Erzurumajans-Kış Turizmi başta olmak üzere,Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri sayılan ve yılda yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı, turisti ağırlayan Erzurum'da, açılan Turizm Ofisi büyük ilgi görüyor.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde 15 Nisan'da Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Ali Seyed Mohammed Mousavinin birlikte açılışını yaptığı Turizm Ofisini, bu güne kadar yerli ve yabancı birçok turist ziyaret etti.

Ülkemizde gerek kış turizmi, gerekse sağlık, tarih,kültür ve doğa turizmi ile adından söz ettiren Erzurum'da kurulan Turizm Ofisi ile şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi amaçlanıyor.Turizm Ofisinde Erzurum'u tanıtıcı onlarca farklı lisanda hazırlanan materyaller (broşür, gezi rehberi, harita, CD vb.) ziyaretçilerin hizmetine sunulmuş durumda.

Hırvatistan'dan 20 kişilik grupla beraber şimdiye kadar çoğu yerli olmak üzere yaklaşık 300 kişi Turizm Ofisini ziyaret etti. Erzurum'un önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden ziyaretçiler, Erzurum'da böyle bir ofisin açılmasının önemli ve güzel olduğunu söylediler.

Erzurum'un doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, kış turizminin başkenti özelliğini taşıdığını belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak, kurulan Turizm Ofisi ile büyük bir eksikliğin giderildiğini belirtti. Vali Altıparmak "turizm, şehirlerin ekonomisinde en önemli unsurdur. Erzurum Turizm açısından özelikle kış turizmi açısından önemli bir yerdir. Yakın mesafede 3-5 ülke var. Dolayısıyla müthiş bir potansiyele sahibiz. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bu Turizm Ofisimizde şehrimizi tanıtıcı kitap, broşür gibi ürünler bulunduracağız. Her turisti şehrimizden memnun göndermeyi amaçlıyoruz." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.