Spor Haber Girişi : 07 Temmuz 2017 20:45

Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun logusu değişti

Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun logusu değişti
2011 Unıversiade ile birlikte ivme kazanan 'Buz ve Kış Sporları'ndaki anlamsız değişimler devam ediyor.
Erzurumajans-Türkiye Buz Pateni Federasyonu logosunu değiştirdi. 2011 yılında Erzurum'da gerçekleştirilen Unıversiade sonrası büyük ivme kazanan buz sporlarında anlamsız değişimler devam ediyor. Bu sürece son olarak Türkiye Buz Pateni Federasyonu logosunu değiştirerek 'çok ciddi bir katkı!!!' daha sağladı.

2006 yılında kurulan ve özellikle Dilek Okuyucu'nun başkanlığı sürecinde önemli derecede uluslararası başarılara imza atan federasyonun eski logosu beyaz zemin üzerinde Türk Bayrağı'nı yansıtan kırmızı ay-yıldızdan oluşuyordu. Federasyonu'nun mevcut  başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz ve yönetimi tarafından yenilenen logo ise Türk Bayrağı'ndan uzaklaştırılarak, parçalanmış bir hilal ve yıldızdan oluşuyor.



Türkiye Buz Pateni Federasyo'nun, logo değişimine en ciddi tepki  ise tasarımları bir çok uluslararası organizasyonda kullanılan İletişim Tasarımcısı Orhan Ardahanlı'dan geldi.

Ardahanlı, Türkiye Buz Pateni Federasyon'nun yeni logosuna yönelik tepkisini, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile dile getirdi.

Orhan Ardahanlı, Fecebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi; Buz pateni logosunu değişmiş... Sentaktik - Semantik - Pragmatik açıdan mı bakıp eleştirelim yoksa piyasanın seviyesiyle mi, yoksa kötü işlerle vaktimizi harcamayalım mı? Bir konuda tutamıyorum kendimi..Ay Yıldızımız beyaz... kırmızı değil... Bir ay yıldız çizer paçayı yırtarım diyorsanız ben de sizi yırtarım...! Pardon Türkiye Buz Pateni...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.