Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2010 12:38

Türkiye'den Hollanda'ya kültür projesi!..

Türkiye'den Hollanda'ya kültür projesi!..
Oltu Havzası Aşıklar ve Dayanışma Derneği,Türkiye'den Hollanda'ya Kültür Projesi kapsamında Hollanda Deajanfabriek vakfıyla ortak kültür çalışması yapacak

Erzurum Ajans-Oltu Havzası Aşıklar ve Dayanışma Derneği, “Türkiye’den Hollanda’ya Kültür Projesi” kapsamında Hollanda Deajanfabriek vakfıyla ortak kültür çalışması yapacak.
Proje kapsamında “Türkiye’den Hollanda’ya Kültür Projesi” koordinatörü Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Cafer Yakupoğulları, Proje Programcısı Temel Vural ve Oltu Aşıklar Kültür ve Dyanışma Derneği Başkanı Kamil Çalışkan, bugün hava yolu ile Hollanda’ya uçtu. Hollanda’nın Reoermond kentindeki
Deajanfabriek vakfıyla ortaklaşa kültür organizasyonu oluşturmak üzere Hollanda’ya giden dernek dernek üyeleri burada daha geniş kapsamlı ortak bir proje çalışması için işbirliği imkanlarını araştıracak.
DERNEK AKTİVİTELERİNİ ARTIRIYOR
Oltu Havzası Aşıklar ve Dayanışma Derneği kurluduğu 2006 yılından bu yana faaliyetlerni aralıksız olarak sürdürüyor.
Aşıklık, şairlik ve hikayecilik geleneğini inceleme ve araşntırmada bulunmak, bu geleneklere sosyal ve kültürel açıdan yardımcı olmak ve halk kültürü arasındaki dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan dernek bu bağlamda geceler, konserler, sempozyumlar, paneller ve konferanslar düzenliyor.
Kurulan dernek kültürel anlamda geniş ve kalıcı gelişmeler hazırlayarak bu projelerin bir kısmını hayata geçirdi. Derneğin hazırladığı ve uygulaması gerçekleştirilen projeler arasında milli kültürün ve aşıklık geleneğinin yaşatılması için düzenlenen geceler ve şenlikler yer alıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sunduğu projeler kapsamında kurulduğu tarihten bu güne kadar komşu ilçe ve köylerde beş aşıklar gecesi ve dört anma gecesi düzenledi. örede yaşayan halk şairlerinin tespit edimesi, unutulmuş ve tanınmayan şairlerin gün yüzüne çıkartılması, röportajlar ve sohbetler yapılarak bunların kayıt altına alınması Oltu Havzası Aşıklar ve Dayanışma Derneği’nin projeleri kapsamında yer alıyor. Bu kapsamda dernek üyelerinden Edebiyat Öğretmeni ve derneğin üyesi olan Temel Vural halk aşıklarıyla ve şairleriyle röportaj yaparak “ Oltu Havzası Halk Şairleri Antolojisi” adıyla yayımladı. Dernek üyesinin yayımladığı bu eserde “Folklörümüzden Örnekler” başlığı altında maniler, ninniler, yöresel türküler, destanlar, efsaneler, yöresel türküler ve yörede yaygı olarak kullanılan atasözler, deyimler yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.