Bölge Haber Girişi : 04 Mayıs 2010 09:44

Türkiye'nin gündemi Erzurum!..

Türkiye'nin gündemi Erzurum!..
Yargı ve asker ile hükümet arasında büyük bir krize neden olan Erzurum'daki Ergenekon davası bugün başladı.
Onur SaĞSÖZ bildiriyor-Yargı ve asker ile hükümet arasında büyük bir krize neden olan Erzurum’daki Ergenekon davası bugün başladı. Saat 09.30'da Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Erzincan MİT İl Başkanı Şinasi Demir'in de aralarında bulunduğu toplam 10'u tutuklu 14 sanık mahkemeye arka kapıdan içeri alındı. Davada birinci şüpheli olarak yargılanan Erzincan 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk duruşmaya katılmadı.

Geniş güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği duruşma öncesinde Adliye Sarayı’nın bulunduğu Merkezi Yönetim Caddesine çıkan tüm yollar araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 250 polisin görev yaptığı adliye çevresinde adeta kuş uçurtulmadı. Erzincan'daki silahlı terör örgütü” davası kapsamında Erzurum Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar saat 08.45’te adliyeye getirildi.

 

PAŞA GELMEDİ

 

Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen toplam 14 sanıklı davanın bir numaralı sanığı olan Erzincan 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, avukatları aracılığıyla “görevdeyim” mazereti bildirerek duruşmaya katılmadı. Üç günlük görevlendirme yazısı avukatlar tarafından mahkeme heyetine sunulurken, görevlendirmenin içeriği hakkında açıklama yapılmadı. Orgeneral Saldıray Berk’in son günlerde Tunceli’de sürdürülen operasyonları yönettiği tahmin ediliyor.

 

CHP’LİLER DURUŞMAYI İZLİYOR

 

Öte yandan duruşmayı izlemek için Erzurum’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe’de mahkeme salonundaki yerlerini aldı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP Milletvekilleri Erol Tınaztepe, Malik Ejder Özdemir ve Ahmet Ersin hakkında hazırladığı fezleke ile ilgili olarak Milletvekili Tınaztepe, “Henüz bize ulaşmış bir şey yok. Ama eğer doğruysa ve meclis gündemine gelirse dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için oy kullanacağım. Çünkü olayların içine CHP’yi de çekmeye çalışıyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

SİNCAN HAKİMİ DE KATILDI

 

Bu arada sabah erken saatlerde sanık yakınları geldikleri adliye de üst aramasından geçirildikten sonra içeri alındı. Ayrıca duruşmaya Ankara Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.