Üç büyük il ve beka sorunu!

Türkiye'nin millî beka sorunu İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük ilde alınacak seçim sonuçlarına bağlı değil... Şu an itibariyle İzmir-Aydın-Muğla gibi büyükşehirlerin ve Eskişehir gibi illerin belediyeleri zâten CHP'de... Bugüne kadar bu illerde CHP'den kaynaklı üzücü nasıl bir millì beka sorunu yaşandı? Diyarbakır'da,Van'da ve diğer büyükşehir belediyeli illerde bir millî beka sorunu aramayanların, bu üç büyük il için inandırıcılıktan uzak milli beka gibi söylemleri aslında bir aldatmacadan ve muhtemel bir seçim başarısızlığına kılıf aramaktan öte başka hiçbir şey değil... Atatürk gibi bir millî kahraman devletimizin kuruluş aşamasında bile, başkanlık gibi bir yola ve sisteme tevessül etmemekle bu ülkeye bir millì beka sorunu mu yaşattı? Geçelim bu hikâyeleri Allâh aşkına...

CHP, IYİ PARTİ ve SAADET PARTİSİ'nden herhangi birisinin, bu üç büyük ilde veya diğer büyük illerde seçimleri kazanmaları, millî bekamıza nasıl ve ne gibi zararlar verecektir ? Yoksa bu siyasì partiler vatana ihânet içindeler de, bizler mi bilmiyoruz. Söyleyenler bunu açıklasalar da bizler de bir öğrensek... Nihâyet bu üç büyük ilimizde HDP seçim kazanamayacağına göre, MHP destekli AKP'nin dışındaki diğer herhangi bir siyâsî partinin, bu üç büyük ilin ve diğer illerin seçimlerini kazanmalarının geleceğimiz açısından nasıl ve ne gibi bir sakıncası var? Doğrusu izâha muhtaç...

Çok kısa bir süre önce ve hem de çok yüksek bir sesle, ülke ve bu iller için hiçbir millì beka sorunu ve endişesi taşımayanların ve her üç büyük il için de kendi adaylarını göstereceklerini ifâde edenlerin, ani ve keskin bir 'U' dönüşle sözlerinden sarfınazar ederek nasıl bir beka sorunu oluştuğunu topluma izâh etmelerine ihtiyaç var. Keşke MHP dâhil, her siyasî parti kendi adayları ile üç büyük il dahil her il için seçimlere katılabilseydi.

Ulu orta dile getirilen millì beka, çıkarcı ucuz siyâsì hesapların çok çok ötesinde; vatanın ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğüdür. Koca Kemal Atatürkün öz ifadesiyle; 'Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır' söylemindedir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.