Bölge Haber Girişi : 07 Şubat 2011 01:37

Unıversıade muhteşem kapanış!..

Unıversıade muhteşem kapanış!..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiad Erzurum 2011), resmi kapanış töreniyle sona erdi.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiad Erzurum 2011), resmi kapanış töreniyle sona erdi.

Universiad Arena Stadyumu'ndaki tören katılımcı ülkelerin bayrakları ve sporcu geçişiyle başladı.

Organizasyon Komitesi Başkanı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, alana atlı kızaklarla geldi.

Törene; ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, milletvekilleri, kamu kurum temsilcileri, FISU heyeti, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bakan Özak, kış sporlarının 10 gün boyunca Anadolu'nun zirvesinde birlikte yaşandığını söyledi. Universiad'ın Erzurum için bir milat olduğunu kaydeden Özak, Erzurum'un dünyanın sayılı kış turizmi merkezlerinde biri haline geldiğinin altını çizdi. Bakan Özak, konuşmasını "Yakın bir gelecekte kış olimpiyatlarını düzenleyecek Erzurum'da buluşmak üzere hoşçakalın." diyerek bitirdi.

Erzurum Belediye Başkanı Küçükler ise, kentin, oyunlarla tarihi günler yaşadığını belirterek, bu mutluluğu yaşatan sporculara teşekkür etti. Küçükler konuşmasına başladığı sırada bazı izleyicilerce protesto edildi.

Vali Öztürk de, dünyanın dört bir tarafından gelen sporcuların güzel bir kardeşlik örneği sergilediğini söyledi. Erzurum'un yaklaşık 5 bin yıldır dünyanın önemli medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını ifade eden Vali Öztürk, Erzurum'un sınırlarında barındırdığı çok sayıda kültürel varlıkla farklı medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu belirtti.

Federasyon Başkanı Tamer de, Kış Oyunları kapsamında dünyanın sayılı tesislerinin Erzurum'a yapıldığını dile getirerek, oyunların Erzurum için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

FISU Başkanı George Killian ise, Kış Oyunları organizasyonunun büyük başarı ile gerçekleştiğini belirterek, etkinlik süresince gösterilen ilgiye ve misafirperverliğe değindi.

Daha sonra FISU bayrağı, 2013 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenya temsilcisine teslim edildi.

BAKİ DEDE, ATLI KIZAKLA GELDİ

Açılış töreninde atlı ciritle gösteri yapan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beğenisini kazanan 83 yaşındaki Baki Bayraktutan bu kezde atlı kızaklarla yapılan gösteride binlerce izleyiciden alkış aldı.

Ardından Anadolu Ateşi'nin dans gösterisi beğeniyle izlendi. Nuh Tufanı, yağmurun oluşumu ve tufan sonrasının canlandırıldığı gecenin sonunda sahne alan Kıraç, şarkılarıyla izleyicileri coşturdu.

Gece hava fişek gösterileriyle sona erdi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.