Spor Haber Girişi : 26 Şubat 2015 15:20

Üniversite öğrencilerine okçuluk eğitimi

Üniversite öğrencilerine okçuluk eğitimi
Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından (ETÜ) öğrencilere okçuluk dersi veriliyor.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından (ETÜ) öğrencilere okçuluk dersi veriliyor.

ETÜ'de yeni açılan spor salonunun bir bölümü okçuluk için ayrıldı. Öğrencilerin ata sporu okçuluğa ilgi göstermeleri üzerine Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden profesyonel antrenör Hikmet Dumanoğlu, getirilerek derslere başlandı. Özellikle kız öğrenciler okçuluğa daha çok rağbet gösterirken hedefi de tam 12 den vurarak tam not alıyorlar.

ETÜ Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Levent Çakmur, öğrencilerden okçuluk takımı kurulduğunu ve Eskişehir ilinde 4- 9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan üniversiteler arası şampiyonaya hazırlandıklarını belirterek, "Üniversitemizde okçuluk faaliyeti başlattık. Öğrencilerimize, akademisyenlere ve personele açık. Hobi olarak öğrencilerimiz baya ilgi gösteriyor ve başka yerlerden de talepler alıyoruz. Ata sporlarımızdan biri olan okçuluğu yaşatmayı hedefliyoruz." dedi.

Antrenör Hikmet Dumanoğlu da, özellikle kız öğrencilerin okçuluğa daha çok meraklı olduklarını ifade ederek, "Antrenmanlarımız sürüyor. Bu öğrencilerimizden iyi bir okçu olacak ve şampiyonalarda başarı bekliyoruz" diye konuştu.

Derslerden arda kalan zamanlarda hobi olarak okçulukla uğraştıklarını belirten öğrenciler ise, "Okçuluk güzel bir spor. Ata sporumuz. Bizde sevdik, şampiyon için de hazırlanıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.