Türkiye Haber Girişi : 25 Şubat 2015 14:28

Ünlü anket şirketine maliye baskını!

Ünlü anket şirketine maliye baskını!
AK Parti'nin oy oranının en düşük çıktığı anketi yapan Gezici Araştırma Şirketi'ne Maliye tarafından baskın yapıldı.
Erzurumajans-Gezici Araştırma Şirketi'nin yaptığı kamuoyu yoklaması sonuçlarını 23 Şubat'ta açıklamasından 2 gün sonra Maliye müfettişleri tarafından denetime alınmasının yankıları sürüyor.

Şirketin, "Bugün seçim olsa partilerin alacakları oy oranlarının sorgulandığı ankette Ak Parti'nin oylarının düşük çıkması üzerine" Maliye operasyonu başlatıldığı iddia ediliyor. İddialarla ilgili olarak konuşan Murat Gezici, "Amaç baskı kurmak, gözdağı vermek, anketlerimizin yayımlanmasını engellemek. En son araştırmam çok dikkat çekti. İtibarsızlaştırmak için yaptılar" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Gezici Araştırma Şirketi'nin Zincirlikuyu'daki merkezine dün 10.00'da müfettişler geldi ve evrakları incelemek istedi. Şirket yetkilileri tüm evraklarını müfettişlere verdiler. Çalışanların SGK'lerine, kira sözleşmesine, vergi borçlarına baktılar. Tutulan tutanakta "Gezici Araştırma Şirketi'nin belirlenen adreste bulunduğu, işyerinin kira olduğu ve sözleşmesinin bulunduğu, idari departmanda 6 kişi çalıştığı ve SGK'li oldukları tespit edildi" denildi. Şirketin sahibi Gezici müfettişlere "Neden geldiklerini" sorduğunda "Bunları tespit etmek" için yanıtını aldı.  Yaşadıklarını anlatan Gezici, kira sözleşmelerine kadar incelediklerini, şirketin part time çalıştırdığı anketörleri bile sorduklarını dile getirdi.

AK PARTİ %40'IN ALTINDA... BOMBA SEÇİM ANKETİ

'TEMİZ ÇIKTIK'

Denetimin özel talimatla gerçekleştir


ildiğini iddia eden Gezici, "Denetlediler temiz çıktık. Temiz çıkmasak bizi bayrak gibi sallarlardı. İlk defa böyle bir sorgudan geçtim" diye konuştu. Gezici, şirketi 2011'de kurduktan sonra ticaret sicil belgesi aldıklarını, vergi levhalarının bulunduğunu anlatarak "Eşe dosta soruyorum 'Böyle bir denetim geçirdiniz mi' diye. Herkes şaşırıyor böyle bir denetim yok, diyor. Bu normal bir denetim değil birileri talimat verdi. Yaptığımız işlerden rahatsız oldular" diye konuştu.

 28050022.jpg

Yapılan inceleme sonrası hazırlanan tutanağı taraflar imzaladı.

'AKILLI OL' UYARILARI


Gezici, bir araştırma şirketi sahibinin kendisine, "Deli misin. Akıllı ol seni de içeri atarlar" diye nasihat verdiğini söyledi. Kendisine "yolun sonuna geldin" diye tweet'ler atıldığını söyleyen Gezici, bazı haber sitelerinde "ulusalcı araştırma şirketi" diye hedef gösterildiğini öne sürdü.

Kaynak:Cumhuriyet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.