Uyuşmazlık...

Sezon başı kurulan takım ve maliyetler göz önüne alındığında ilgin favorisi BB Erzurumspor’du... Ancak gelinen noktada kağıt üzerinde olan kalitenin sahaya tesir etmediğini açıkça görebiliyoruz.

Bunda en büyük etken takım olgusundan uzak bir BB Erzurumspor oluşu... Saha da takımı sahiplenen, skora ve oyuna isyan eden oyuncu yok. Takım generallerden kurulu bir ordu gibi. Durum böyle olunca Hedefsiz ve amaçsız futbolcular topluluğu olduğunu görmek mümkün.

Teknik direktör getirilirken önce bakılması gereken hocanın oyun felsefesiyle takımın kadro yapısının uyuşup uyuşmadığı olmalı.

Erkan hocanın bariz felsefesi; 

“1-0 olsun benim olsun”

Bu takımın mevcut kadrosu bu yapıya uymaz. Dün sahada ne oynadığı bilmeyen bir takım vardı.

Hücum oynamak istiyorsan hücuma yönelik takım çıkarırsın. Savunma oynamak istiyorsan ona göre mantalite belirlenir.

Batuhan’ı Jasmın’i oynatıyorsan bu isimlerle pozisyon üretmeyi rakip ceza sahasında çoğalmayı beklemek büyük hayalcilik olur.

Sen ligde kendi evinde puan alamayan tek takıma karşı üç ön liberoyla çıkıyorsan bu bir puanı kendi adına başarı sayarsın.

İşte buda bu şehrin futbol kimyasına terstir.

Erkan Sözeri’nin mevcut futbol felsefesi Erzurumspor’un kadrosuyla ve Erzurum’un futbol kimyasıyla uyuşmamaktadır.

Ligde kendi evinde puan alamayan takıma karşı üç ön liberoyla çıkmak.

Yetmiyormuş gibi baskı kurman gereken dakikalarda sahada seni ileriye götüren tek adam olan Hamroun’u çıkarmak, Çift forvete dönmüşken saha da tek orta yapan Emrah’ı çıkarıp Sunu’yu oyuna almak; Erzurum’a, futbola ve emeğe haksızlıktır.

Menemen gibi ligin vasat takımına karşı böyle defansif bir kadro çıkarıp korkak futbol oynatılıyorsa , Hatay maçı başta olmak üzere diğer bütün zorlu maçlarda nasıl bir anlayış nasıl bir kadro yapısı olacak açıkçası çok merak ediyorum.

Aslında geniş bir pencereden bakıldığında sorun şahıslar değil, sorun genel.

Evet yazdığım gibi puan kaybının baş sorumlusu teknik direktördür. Hatalı 11 üzerine yaptığı skandal değişiklikler puan kaybına çanak tutmuştur.

Ancak! 

Geçen sezondan başlayan süreçte;

1 Sportif direktör, 5 teknik direktör, 2 başkan, en az listede 50 yönetici, 8 forvet olmak üzere yaklaşık 40 futbolcu değişti... Ama sorun aynı! Heyecansız, ruhsuz, takımdaşlıktan uzak, mücadele gücünden yoksun, pozisyon bile üretmekte zorlanan bir Erzurumspor takımı var.

Bu kulübün bir kırılma noktası yakalaması lazım. Yoksa maddi ve sportif anlamda iş daha kötüye gider. Bu işi çözmekte Sayın Hüseyin Üneş’e düşer...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer koçer 01 Ocak 1970 02:00

    Takım kötü transferler yanlış mücadele yok fark atacağı maçta bir puanı zor kurtarıyor her sene takım değişmez az öz transfer yapılmalı ama bazı oyuncular kalmak istemedi o da ayrı bir mesele . Hoca hucüm oynatmalı deplasman korkusu giderilmeli hemen hocayı suçlamamak lazım Başkan da elinden geleni yapıyor destek olmamız gerek

  • Cemalettin baytak 01 Ocak 1970 02:00

    Burak bey oncelikle yaziniz icin tesekkur ederim. Lakin yagiz tv yayinlarinizda (su an yok ama) takimi coook sisirdiniz. Muzaffer hoca basarili olacagi kanaatine vardiniz ama maalesef olmadi olmuyor. Takim oynamiyor organize bi atak yok pozisyon kisir. Nasil bu takim sampiyon olacak merak konusu. Orkun cizmeli beyefendi ve siz takimi cok ovdunuz neden sonuc bu? Taraftar olarak bilmedigimiz saibeli durumlar mi var? Neden susuyorsunuz? Neden artik yagiz tv program yok. Takima en yakin kisiler sizler ama ortada bu sorunlari teskil edecek neden ve sonuclari aciklamaiyorsunuz!

  • emre 01 Ocak 1970 02:00

    burak bey hiç lafı sağa sola atmayın,bu takımın başından bir an evvel başkanın gitmesi lazım .. yaptığı hatalı teknik direktör seçimleriyle bu takımı bu hale soktu ..yazın yürekli olun ,dermanı aradığınız merci en büyük dert ..

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Bu takım 3 puan aldığın da aynı yorumu yapmıştım yine aynı yorumu yapıyorum bu takımda ruh yok kazayla zorla kendi evinde 3 puan aldı sevindik ama ben oyunu hiç beyenmedim kayıtlarda vardır bu takım kurulurken namalut liği bitiririz havası yaşattılar şimdi ise dilim varmıyor yinede allah yardımcımız olsun bizim erzurumun memleketimizin kaderimi nedir bir işimiz doğru olmuyor hep gülüşlerimiz yarım.