Spor Haber Girişi : 17 Temmuz 2018 15:45

Uzatmaları oynayan Erol Yarar ve ekibinin son marifeti

Uzatmaları oynayan Erol Yarar ve ekibinin son marifeti
Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yapılan bir ihbarla Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) yönetiminin devleti dolandırdığı iddia edildi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Spor Toto Teşkilatı’nın istediği üç adet snowtrackı yurt dışındaki bir firmadan 3 milyon 314 bin liraya alan TKF yönetiminin fatura üzerinde oynama yaparak 5 milyon liraya mal ettiğinin delileri Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na sunuldu. Dönemin Spor Toto Genel Müdürü olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bu konuya nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetimi yeni bir skandala daha imza attı. Konakladıkları otellerde yaptırdıkları masajların ücretlerini federasyona fatura eden yönetim hakkında Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’na yapılan bir ihbar Yarar ve ekibinin tüm marifetlerini belgeleriyle ortaya koydu.



Fatura üzerinde oynamışlar

Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verilen şikayet dilekçesinde en çarpıcı olanı snowtrack alım işi oldu. Spor Genel Müdürlüğü 2017 yılında  üç adet snowtrack alımı için Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden federasyona 5 milyon lira kaynak aktardı. Kassbohrer Geland adlı yurt dışındaki bir firmadan alınan üç adet snowtrack için federasyon yönetimi 3 milyon 314 bin 814 lira ödedi. Ancak Spor Toto Genel Müdürlüğüne gönderilen fatura üzerinde oynama yapıldığı ve kaynağın tamamının harcandığı iddia edildi. Geriye kalan paranın akıbeti bilinmezken dönemin Spor Toto Genel Müdürü olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bu konuya nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.





Tüm uçuşlar birinci sınıf

Ayrıca şikayet dilekçesinde Başkan Erol Yarar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan’ın tüm uçuşlarının ‘bussines’ olduğu ve bunların incelenmesi istendi. Yasa gereği ‘uçaklarda ekonomik sınıfla seyahat edilmesi esasının geçerli’ olduğu vurgulanırken, birinci sınıf uçuş farklarının binlerce lirayı bulduğu öğrenildi. Bu konulardaki hassasiyetiyle bilinen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın da federasyona karşı nasıl bir tavır alacağı henüz bilinmiyor. 



İhale yapılmadan iş verildi

Bu arada Teftiş Kurulu Başkanlığına verilen dilekçe ile birlikte sunulan faturalar arasında federasyonun yüksek rakamlı işlerde ihale yapmaksızın belirli kişilere iş verdiği ve bunların başında İstanbul’da yapılan Kayak Akademisi ve Kastamonu Ilgaz turnike yapımı olduğu öne sürüldü.

Genel Kurul iptal edildi

Öte yandan federasyonun 31 Temmuz’da yapılması gereken 4’üncü Olağan Genel Kurulu 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan 703 sayılı KHK’nın 10’uncu maddesi gereğince Spor Genel Müdürlüğünün görev ve yetkilerinin kaldırılması nedeniyle Tahkim Kurulu tarafından 13 Eylül 2018 tarihine ertelendi. 

Sporcular ayaklandı

Genel Kurul kararının alındığı günden bu yana sportif anlamda hiçbir adım atılmaması sporcuların ayaklanmasına sebep oldu. Çoğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi sporcusu olan gençler sosyal medya üzerinden ‘kamp istiyoruz’ adlı bir kampanya başlattı. Sporcular, “2022 Kış Olimpiyatlarına diğer ülkelerin milli sporcuları hazırlıklarına devam ederken biz kamplara gönderilemiyoruz. Bu sebepten başarı gösterememe kaygısı taşıyoruz. Lütfen bize destek olun” açıklamasında bulundular.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.