Sağlık Haber Girişi : 24 Temmuz 2016 17:36

Uzmanlar yün ve halı yıkayan kadınları uyardı

Uzmanlar yün ve halı yıkayan kadınları uyardı
Özellikle bahar ve bayram temizliği yapmak için sokak çeşmeleri veya derelerde halı ya da yün yıkayan kadınların bel ve boyun fıtığı şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu söyleyen uzmanlar uyardı.
Erzurumajans-Özellikle bahar ve bayram temizliği yapmak için sokak çeşmeleri veya derelerde halı ya da yün yıkayan kadınların bel ve boyun fıtığı şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu söyleyen uzmanlar uyardı.

Bir kadının eğilerek yaklaşık 20-30 kiloluk halıyı kaldırmasının bel ve boyun fıtığı veya burkulmaya neden olabileceğini vurgulayan uzmanlar, riskin halıları daha evden dışarı çıkarmaya çalışırken başladığını, yıkama ve kurutma sırasında devam ettiğini belirtti. Doğu'da bunun çok yaygın olduğunu hatırlatan Uzmanlar, "Halıyı yıkamak için toplayıp kaldırırken bel ve boyun fıtığı, bel burkulması oluyor. Diz çöküp yıkarken dizde ödem, menüsküs, kireçlenme, silerken de omuz, dirsek, el bileğinde ve bu bölgedeki kaslarda zorlanma, yırtılma ve iltihaplanma oluşabilmekte. Bu sakatlıkların tedavisi uzun süre alırken kimi zaman da kronikleşip ameliyata kadar gidebilmekte" diye konuştu.

Ev hanımlarının hastalığın halı yıkamadan meydana gelmiş olabileceğini akıllarına bile getirmediğini belirten uzmanlar, bu sakatlıkların, hastalarda uzun süreli iş gücü kaybına neden olmasının yanı sıra tanısı ve tedavisi de ülke ekonomisine de külfet oluşturduğunu belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.