Medya Haber Girişi : 05 Mayıs 2015 20:37

Vali Altıparmak: Bizler tarihimizle ne kadar gurur duysak, onur duysak azdır

Vali Altıparmak: Bizler tarihimizle ne kadar gurur duysak, onur duysak azdır
Vali Dr. Ahmet Altıparmak Azerbaycanlı gazetecilerden oluşan 'Basın Heyeti'ni kabul etti.
Erzurumajans-Vali Dr. Ahmet Altıparmak Azerbaycanlı gazetecilerden oluşan 'Basın Heyeti'ni kabul etti.

Azerbaycan'da yayın yapan değişik basın kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 12 kişilik Azeri Basın Heyeti,Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Memduh Nehri'yle birlikte Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ettiler.

Azerbaycan-Türkiye ilişkileri, sözde soykırım meselesi, turizm başta olmak üzere birçok konunun görüşüldüğü ziyarette Vali Altıparmak "Müslüman Türk toplumları üzerinde oynanan siyasi oyunlara karşı önemli olan bizim, Azeri, Türk, Özbek, Kazak demeden birbirimize destek vererek güçlü olmamız" dedi.

Azeri Basın Heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Tarih boyunca bizlere yapılan vahşetler, eziyetler, bizim tarihimizde görülmemiştir. Bizler tarihimizle ne kadar gurur duysak, onur duysak azdır. Biz derken Azerileri, Kazakları herkesi, tüm Müslüman Türk toplumunu katarak söylüyorum. Büyük milletler, mezalim yapmazlar. Balkanlarda milyonlarca Türk vardı. Nerede şimdi onlar? Yakın zamanda Karabağ'da yaşananların yanı sıra Sırebrenitsa'da, Bosna'da milletin gözünün önünde Birleşmiş Milletlerin gözünün önünde yaşandığı halde hala ona bile katliam denilemiyor. Neden? çünkü bu siyaset. Bu güçlünün dizayn ettiği bir oyun. Bunun için bizler, yeni nesilleri, bu işin farkında olarak büyütmemiz, bilinçlendirmemiz gerekli. Birbirimize destek olarak oynanan bu siyasi oyunlara karşı, Azeri, Türk, Özbek, Kazak demeden birbirimize destek vererek, güçlü olmamız kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekir." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.