Erzurum Haber Girişi : 18 Eylül 2014 15:19

Vali Altıparmak: Erzurum'un huzuru Türkiye'nin huzuru demektir

Vali Altıparmak: Erzurum'un huzuru Türkiye'nin huzuru demektir
Ssangyong Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret ve Ssangyong yetkili satıcısı YMY Otomotiv tarafından araç tanıtımı yapıldı.
Erzurumajans-Ssangyong Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret ve Ssangyong yetkili satıcısı YMY Otomotiv tarafından araç tanıtımı yapıldı.

Tanıtımda İş adamlarına, yatırımcılara seslenen Vali Altıparmak, ''Erzurum'un huzuru Türkiye'nin huzuru demektir. Erzurum'un gelişmesi kalkınması, Türkiye'nin kalkınması gelişmesi demektir'' dedi.

Erzurum -Tortum karayolu üzerindeki YMY Otomotivde düzenlenen programa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları ile iş adamları katıldı.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, programa şehir dışından katılan iş adamlarını Erzurum'a yatırım yapmaya çağırdı. Vali Altıparmak, ''Ben Erzurum için çok ümitliyim. Hiç endişeniz olmasın. Bu şehir sahipsiz değil. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın'' dedi.

Özellikle Erzurum'a yatırım için gelen iş adamlarına tüm kurumlarla birlikte ortak akıl yoluyla, bütün imkânların sağlanması için çalıştıklarını belirten Vali Altıparmak, "şehrin sahibi sadece Valisi, Belediye başkanı değil, bu şehrin sahibi Erzurumludur. Biz bunu bilir bunu söyleriz. Bizler sadece elimizden geldikçe rehberlik etmeye çalışırız. Erzurumlu' nun Erzurum'a sahiplenmesi lazım'' diye konuştu.

BİZ ERZURUM İÇİN ÖNCE BİR HAYAL KURMALIYIZ. O HAYALİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN HEP BERABER ÇALIŞMALIYIZ


Yeni yatırımlar açısından 2. Organize Sanayi Bölgesinin lokomotif görevini üstleneceğini belirten Vali Altıparmak, konuşmasında şunları söyledi : "Biz Erzurum için önce bir hayal kurmalıyız. O hayalin önündeki engelleri kaldırmak için hep beraber çalışmalıyız. Vali ayrı, Belediye ayrı, İşadamı ayrı, Parti ayrı değil, hep bir araya gelip birlikte çalışmalıyız. Tüm işadamlarını Erzurum'a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Erzurum ulusal bir merkezdir. Uluslararası bir merkez olmaya da adaydır. Yeter ki üretim olsun cazibesi artsın. 2. Organize Sanayi Bölgesi için çok önemli bir aşamaya geldik. Gelecek yatırımcıya kapımız her zaman açık. Yatırımcının hiçbir sorunu olmadan tüm aşamaları geçmesi lazım. Ona daha fazla yer bulabilmenin gayreti içerisindeyiz.

''Erzurum'u bir yatırım üssü görüp buraya yatırım yapmak gerçekten önemli. Gürcistan Azerbaycan ve İran'ı dikkate aldığımız zaman burada üretilen ürünü oralarda satacak şekilde, Erzurum büyük bir potansiyele sahiptir'' diye konuşan Vali Altıparmak; "Erzurum'a geldiğimizde arkadaşlarımızla karamsar bir havanın estiğini görüyorduk. Bugün baktığımızda yapılan çalışmalarla çok ciddi anlamda değişiklikler olduğunu görebiliyoruz. Yatırım iklimi anlamında olumlu bir hava gelişti, pozitif bir bakış açısı var. Şehrin havası değişti, ümitler yeşerdi. Burada da olabilir denmeye başlandı. Şehrin o karamsar sokakları her geçen gün aydınlanmaya başladı. Bu şehrin geleceği açısında çok çok önemlidir" dedi.

BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİL BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Vali Altıparmak ayrıca,''Ben Erzurum için çok ümitliyim, hiç endişeniz olmasın. Tüm kurumlarımızla ortak akıl yoluyla hep beraber her şeyi halletmeye çalışıyoruz. Bazı insanlar şu iş ne oluyor, bu iş ne oluyor diyebiliyor. Bizler her gün basın toplantısı düzenleyip bu iş şöyle, bu iş böyle gidiyor diyemeyiz. Bunu bizden beklemeyin. Basınımızın özellikle bu konularda bizi anlamasını bekliyoruz. Biz böyle yaparsak diğer işleri ne zaman yapıyorlar diye başka söylemler ortaya çıkıyor. Bizler çalışıyoruz, kimsenin endişesi olmasın, rahat olun. Bu şehir sahipsiz değil bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

Erzurum için burada yatırım yapanların dışında İstanbul'da da yatırımcılarla da bir araya geleceklerini söyleyen Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Erzurum'un tüm imkânlarını onlara sunacağız. 2. Organize Sanayi bu işin lokomotifi olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    :):):şehirmi kalmış sayın vali sizde şehir sahipsiz değil diyosunuz :):)komik